clanek-1
  • Klub

  • 27.07.2022

Předsezónní tisková konference: S Petrem Radou o postup

Dukla Praha před novou sezónou přivedla mnoho nových hráčů, personální změny se ale dotkly i realizačního týmu. Po příchodu Petra Rady na post hlavního trenéra je cíl na novou sezónu jasnější než kdy dřív. Vrátit Duklu zpátky do první ligy.

„Chtěl bych ještě jednou vyzdvihnout úspěch našich dorostenců, kteří postoupili přes Bohemians do celostátní soutěže. To byl velký úspěch, jinak ale loňské sezóny úspěšné nebyly. Naším cílem pro novou sezónu je samozřejmě vrátit se zpátky do ligy,“ říká předseda představenstva Ing. Bohumil Paukner.

Když klub oznámil, že trenérem A-týmu na příští sezónu bude Petr Rada, mnozí fanoušci se radovali a klubovou legendu vítali s otevřenou náručí. „V klubu se změnilo víc věcí, největší změnou je ale změna na postu trenéra," přiznává předseda představenstva. „Petr Rada přichází zpátky domů na Julisku,“ dodal.

„Všichni hráči jsme nějak tušili, co nás po příchodu nového trenéra čeká. Pan trenér se ve fotbalu pohybuje dlouho. Jaký ale byl tady na Dukle jako hráč, to úplně zjištěné nemám,“ směje se nový kapitán Dukly Jan Peterka.

Další viditelnou změnou jsou domácí dresy. Od nové sezóny už nebude Dukla hrát domácí zápasy v červeno-žluto-červené kombinaci, ale v kompletním žlutém setu. „V této kombinaci hrál dříve za Duklu jako hráč i Petr Rada. Nebylo to jediným důvodem ke změně, ale roli to hrálo," popisuje rozhodnutí výkonný ředitel David Šrámek.

Klubovým cílem je postup do první ligy. Je toho letos možné dosáhnout?

„Hra i výsledky v přípravě byly dobré. To ale nic neznamená, protože důležité jsou výsledky v lize,“ shodují se všichni mluvící.

„Kádr byl doplněný o hráče, které jsme potřebovali. Téměř úplně všichni hráči, které jsem chtěl, tak sem přišli. Prezident klubu nám vyšel vstříc. Pro hráče je určitě lepší hrát třeba baráž o ligu než se pohybovat někde na 9. místě. Kdyby přišlo nějaké mimořádné zranění, tak pak bychom potřebovali ještě doplnit. Jinak ale máme silný tým, který má na to hrát o ty nejvyšší místa,“ pokračuje Petr Rada.