clanek-1
  • B-tým

  • 24.07.2022

Na závěr soustředění porazilo béčko Králův Dvůr

Ke třetímu přípravnému zápasu v rámci soustředění v Blšanech si B-tým Dukly pozval účastníka ČFL, sk. A, FK Králův Dvůr. Zápas se hrál v sobotu 23.7.2022 od 10:15 hod. za vedra "jako v amazonském pralese" s vysokou vlhkostí.

FK DUKLA Praha B - FK Králův Dvůr   3 : 2 (2 : 1)

Branky DUKLY: 4.min. Štefančin, 19. min. Špatenka, 52. min. Ulman

Sestava DUKLY: Gothard (46.Spilka) - Ulman (46. Helík), Kozojed, Löffler, Mládek (81. Fojt), Krenciv, Hudec, Nikl (46. Křenek), Štefančin (81. Novotný), Špatenka, Lehký (86. Kulhavý)

Domácí i hostující trenéři využili přípravný zápas k vystřídání maximálního počtu hráčů. Zajímavostí bylo, že za hosty nastoupil do druhé půle dřívější dorostenec Dukly Kubeš, který však po čtvrthodině odstoupil kvůli zranění.

Hosté z počátku hráli z kompaktního obranného bloku 4-4-1-1 v hloubce 15 až 20 metrů a aktivně rozehrávku Dukly nenapadali. Ve druhé polovině zápasu pak přešli na důrazný aktivní presink rozehrávky Dukly s výpadem většiny hráčů z bloku do presinku.

Dukla začala zápas velmi efektivně, když již ve 4. minutě po přihrávce F. Lehkého se trefil parádně J. Štefančin z 22 metrů do pravého vinglu a Dukla vedla 1:0.

Ve 14. minutě pálil z dobré pozice Š. Nikl, ale jeho střelu z 9 metrů stačil hostující brankář vyrazit.

V 19. minutě se gólově prosadil další útočník Dukly, F. Špatenka, když mu "nabil" T. Mládek a svoji křížnou střelu namířil z levé spojky z 10 metrů k pravé tyči a brankář Králova dvora na ni nedosáhl, 2:0.

Dukla pokračovala v aktivním výkonu a ve 21. min. se dostal do brankové pozice J. Hudec, ale jeho střelu zlevé strany směřující k zadní tyči, stačila hostující obrana vytlačit na roh.

Ve 33. min. zahrozili také hosté, ale křížná střela z pravého křídla z úhlu skončila podél branky v autu.

Odpovědí Dukly byla střela J. Štefančina z 8 metrů po dlouhém výkopu brankáře Gotharda v dobré pozici, ale skončila nad hostující brankou. Stejně se vedlo i Š. Niklovi, který pálil o tři minuty později z pravé spojky ze 13 metrůl.

Hosté si ve 44. min. připravili prostor pro zakončení středním záložn íkem, jehož prudkou střelu z 21 metrů stačil Gothard v brance Dukly "vytáhnout" na roh. Hosté v poslední minutě prvního poločasu tak zahrávali rohový kop z levé strany, kde na bližší tyči se prosadil hostující střední záložník a snížil na 2:1 pro Duklu.

Do druhé půle hosté i domáci prostřídali několik hráčů, protože ve vlhkém vedru hráčům rychle ubývaly síly.

Dukla se hned v 52. min. opět gólově prosadila, tentokrát byl úspěšným střelcem F. Ulman, jemuž přihrávali P. Helík a J. Štefančin, 3:1 pro Duklu.

Když pak v 53. min. skončila střela J. Štefančina z 9 metrů nad hostující branku, zahrozili i hosté.

Nejprve v 62. min. střela hostujícího záložníka z trestného kopu z 22 metrů skončila na tyči branky Dukly a po následné akci hosté snížili na rozdíl jediného gólu, 3:2.

V závěrečné patnáctiminutovce oběma mužstvům v dusném počasí rychle ubývaly síly a ty pak chyběly na efektivní zakončení akcí. Hra se tak povětšinou odehrávala mezi oběma pokutovými územími a zápas skončil zaslouženou výhrou mladíků Dukly.