clanek-1
  • A-tým

  • 21.07.2022

Poslední test před ligou. Na Julisku přijedou Teplice

Už jen pár dní zbývá do startu nového ročníku FNL. Dukla v posledním přípravném zápasu poměří síly s prvoligovými Teplicemi. Pro všechny fanoušky je na zápas vstupné zdarma.

Dukla se s Teplicemi utkala naposledy v přípravě před minulou sezónou, kdy spolu kluby odehrály přípravné utkání. Z něj odjeli spokojenější hráči pražského týmu, kteří vyhráli 2:1. Za Duklu se trefil Fábry a vítězný gól vstřelil Kim Seung Bin. Za Teplice snižoval na konečných 2:1 pro Duklu Pavel Moulis. Tento ofenzivní hráč se stal jednou z nových akvizicí pražského klubu před novou sezónou a zápas proti Teplicím, klubu, který ho vychoval, pro něj bude speciální.

„Tady bych měl mít pravidelnější vytížení, než jsem měl poslední sezónu v Teplicích. Duklu jsem si vybral, protože mě chtěl pan trenér Rada. Je to výborný trenér a chtěl jsem pod ním hrát. Vážím si toho, že můžu být součástí takového týmu, jakým Dukla je,“ dodává nová posila.

Teplice do přípravy vstoupily výhrou 2:0 proti Ústí nad Labem. Pak ale přišla první prohra. Nad jejich síly byl Varnsdorf, který otočil zápas z 0:1 na 3:1 a nad Teplicemi nakonec vyhrál 3:2. Teplice se stejným skóre (2:3) prohrály i proti Mladé Boleslavi, vzchopily se ale proti klubu Hallescher FC ze třetí německé ligy, který porazily 2:1. S německým klubem odehráli tepličtí i své páté přípravné utkání. Proti Dynamo Drážďany, které minulou sezónu sestoupily do třetí ligy, se Teplice nedokázaly prosadit a podlehly 0:1.

Dukla v přípravě odcházela jako poražená dvakrát ze 6 zápasů. Po prohře 1:2 se Spartou a 1:3 s Budějovicemi přišla po velmi dobrém výkonu cenná remíza 1:1 s Libercem. Ta byla předznamenáním pro výhru v dalším střetnutí, ve kterém jsme si dokázali poradit s Chrudimí, s týmem z naší ligy, a bez jediné inkasované branky jsme vyhráli 4:0. Proti Hradci Králové jsme po senzačnímu obratu za 10 minut otočili zápas z 0:2 na 3:2 a v přípravě jsme vyhráli podruhé. Posledním odehraným přípravným zápasem Dukly byl zápas v Semíně, kde se Dukla představila proti Pardubicím. V zápase jsme ale neviděli ani jednu branku.

Zápas proti Teplicím začíná na Julisce v 17 hodin. Pro všechny fanoušky je vstupné ZDARMA. Pokud by vás na Julisku nenalákal první zápas Petra Rady na našem domácím stadionu na Julisce, ani vstupné zdarma a ani možnost koupit si občerstvení a zkrátit si čekání na nový ligový ročník, je pro vás zajištěn stream (klikněte zde) ke sledování zápasu.