clanek-1
  • B-tým

  • 21.07.2022

Béčko porazilo Baník Sokolov

K druhému přípravnému zápasu v rámci soustředění v Blšanech si B-tým Dukly pozval účastníka ČFL, sk. A, FK Baník Sokolov 1948.

FK DUKLA Praha B - FK Baník Sokolov   4 : 2 (0 : 2)

Sestava DUKLY: Spilka - Krejčí (46. Ulman), Helík, Kozojed (46. Löffler), Fojt, Krunert (K) (60. Krenciv), Křenek (60. Hudec), Nikl (46. Bačinský), Kulhavý (60. Novotný), Štefančin, Špatenka (46. Lehký)

Sokolovský tým využil přípravný zápas k protočení dvou jedenáctek, v každém poločase v jiném složení.

Za letního tropického počasí na sebe narazila mužstva, která budou spolu na podzim v jedné skupině A ČFL. Oba trenéři přípravný zápas využili k prověrce a hernímu vytížení širokého kádru hráčů.

Hosté z počátku hráli z kompaktního obranného bloku 4-4-2 a aktivně rozehrávku Dukly nenapadali. Ve druhé čtvrtině zápasu pak přešli na aktivní presink rozehrávky Dukly a hra se odehrávala povětšinu zápasu mezi pokutovými územími.

Jako první se gólově prosadili sokolovští, kteří nejprve ve 33. minutě a pak ve 44. minutě se po centrovaných míčích z pravého křídla prosadili důraznou koncovkou z malého vápna a tak se o poločase šlo do kabin za stavu 0:2.

Do druhé půle hosté vystřídali celou jedenáctku a trenéři Dukly sáhli ke čtyřem střídáním, které pak po čtvrthodině doplnili vystřídáním dalších třech hráčů.

Sokolov přešel ve druhé půli na rozestavení 3-5-2 a prvních dvacet minut se hra odehrávala ve stylu první půle, většinou ve středu pole. Když v v 60. minutě se hosté neprosadili ze samostatného nájezdu na brankáře Spilku, začala úřadovat Dukla.

Nejprve v 66. minutě pronikl přes tři hráče Hudec a svůj průnik zakončil prudkou střelou ze 17 metrů pod břevno, 1:2.

Hned o minutu později kombinace Dukly "rozebrala" obrannou řadu hostí a po přihrávce Bačinského se dostal do úniku Štefančin, který si obhodil hostujícího brankáře, jenž ho v pádu podtrhl. Z následného pokutového kopu se Štefančin nemýlil a vyrovnal na 2:2.

O dvě další minuty hostující brankář zneškodnil tutovku F. Lehkého, ale v 70. minutě se již F. Lehký radoval, když po přihrávce R. Fojta překonal z 8 metrů hostujícího brankáře a Dukla šla do vedení 3:2.

Když pak v 76. min. F. Lehký se v zápase prosadil podruhé, po přihrávce J. Štefančina, byl stav 4:2 pro Duklu.

A mohlo být s hosty ještě hůř, protože o dvě minuty později ostrou ránou Ch. Bačinský rozezvučel tyč bezmocného hostujícího brankáře.

Přestože Dukla pak neproměnila další náznaky dobrých akcí, skončil přípravný zápas zaslouženým vítězstvím mladíků Dukly.

Výsledek je dobrou vzpruhou do další práce, ale vzhledem k přípravnému charakteru jej však nelze přeceňovat. Za letního tropického počasí na sebe narazila mužstva, která budou spolu na podzim v jedné skupině A ČFL. Oba trenéři přípravný zápas využili k prověrce a hernímu vytížení širokého kádru hráčů.