clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.07.2022

Rozhovor: Lukáš Matějka po přestupu do Dukly

Lukáš Matějka je novou posilou Dukly. Minulou sezónu odehrál za Pardubice, v Praze ale bude hostovat z klubu úřadujícího mistra nejvyšší soutěže - z Viktorie Plzeň.

Lukáši, co myslíš, že ti dá přesun na Julisku?
Očekávám od toho, že pomůžu Dukle k těm výsledkům, které jsou v kabině dané. Jdeme za postupem. Věřím, že já pomůžu týmu a zároveň i to, že tým k dobrým výkonům pomůže i mě. Doufám, že to všechno proběhne dobře, a že se nám bude příští sezónu dařit, je to tady na úspěch připravené.

Zvažoval jsi i jiné nabídky, proč nakonec jdeš do Dukly?
Nějaké jiné nabídky byly, ale více méně jsem se postupem času zabýval jenom Duklou. Chtěl jsem do týmu s ambicemi, což Dukla rozhodně je. Navíc tady o mě byl zájem, takže jsem se sem moc těšil. Pak už jsem vlastně další varianty, kde bych mohl hrát, ani neřešil.

Hrálo roli při tvém rozhodování i angažování Petra Rady jako hlavního trenéra?
Tak nějakou roli to samozřejmě sehrálo. Trenér Rada je zkušený trenér, mluvili jsme spolu i po telefonu, takže nějakou roli to hrálo. I z jeho strany jsem navíc viděl zájem. Asi právě celkový zájem klubu o mě bylo to hlavní, co rozhodlo že půjdu sem.

Jak by ses fanouškům Dukly představil? Jaký typ hráče jsi?
Jsem hrotový útočník a gólový hráč. Mám rád hru ve vápně a myslím, že jsem spíš silový typ. Takže jsem spíš útočník do vápna.

V minulé sezóně jsi v české nejvyšší soutěži nastoupil do 20 utkání, předtím si ale hrál i FNL. V čem jsou největší rozdíly mezi těmito soutěžemi?
Rozdíly mezi těmito soutěžemi jsou celkem patrné. Druhá liga je více soubojová, máte tam paradoxně možná méně času, protože všude kolem vás jsou nějací hráči. Řekl bych že první liga je v tomhle taková víc zkušenější. Hráči mají chladnou hlavu na míči a není to tak nahoru a dolů. Jsem rád, že jsem si zkusil obě soutěže. Samozřejmě bych se chtěl někdy zase podívat zpátky do první ligy. Třeba se mi to splní teď, mohlo by se nám to s Duklou povést.

Co se musí stát, abys příští sezónu hodnotil jako úspěšnou? Jak po osobní, tak i po týmové stránce…
Určitě musíme postoupit do první ligy. Tady v Dukle jsou ty nejvyšší ambice, žádný jiný výsledek se ani nebere, protože Dukla je velký klub. Když se bude hrát ve vrchních patrech a postoupí se, věřím, že i mě to pak posune k lepším výkonům. K tomu abych hrál dobře potřebuju pomoc týmu. Pak dám nějaké góly a budu hrát dobře.