clanek-1
  • A-tým

  • 15.07.2022

Předposlední přípravný zápas. Duklu čekají Pardubice

Po Hradci Králové změří Dukla síly s dalším východočeským klubem z elitní ligy. V Semíně se od 17 hodin představí proti Pardubicím. Klub z města perníků skončil uplynulý ročník na 10. místě, Duklu tak určitě nečeká lehký zápas.

Oba kluby se spolu naposledy utkaly v přátelském utkání, které proběhlo na konci ledna letošního roku. Dukla tenkrát soupeři podlehla 1:4. Pardubice nepatří mezi oblíbené týmy pražského červenožlutého klubu. Z posledních pěti vzájemných zápasů Dukla nevyhrála ani jeden. Přitom z těchto 5 posledních střetnutí byly dva zápasy odehrány v rámci FNL v sezóně 2019/2020, nebyla to tedy jen přátelská utkání, kde o výsledek zápasu nešlo. Za posledních pět vzájemných zápasů navíc Dukla Pardubicím nedokázala vstřelit v utkání více než jednu branku.  

Pardubická příprava začala dvěma výhrami. Nejprve si Východočeši poradili s Jihlavou 3:1, poté navázali vítězstvím 2:1 nad Příbramí. Pak ale přišly dvě porážky. Nad síly pardubických fotbalistů byl bavorský SpVgg Greuther Fürth, se kterým prohráli 0:1. A recept na výhru nad Pardubicemi našli i fotbalisté Mladé Boleslavi. Poslední zápas Pardubic před zápasem s Duklou sehráli Východočeši s Olomoucí, se kterou se rozešli smírně 2:2. 

Dukla také odehrála pět utkání. Výsledky mají ale oproti těm pardubickým opačnou tendenci. Zatímco Pardubice na začátku vyhrávaly a poté přišly prohry a remíza, Dukla nejprve dvakrát prohrála, poté remizovala, a pak dvakrát vyhrála. 

Po prohře 1:2 se Spartou a 1:3 s Budějovicemi přišla po velmi dobrém výkonu cenná remíza 1:1 s Libercem. Ta byla předznamenáním pro výhru v dalším střetnutí, ve kterém jsme si dokázali poradit s Chrudimí, s týmem z naší ligy, a bez jediné inkasované branky jsme vyhráli 4:0. 

Nejlepší zápas přípravy ale odehráli hráči Dukly s Hradcem Králové, tedy s týmem, který loňskou sezónu hrál v české elitní lize ve skupině o titul a nakonec skončil 6. Dukla sice prohrávala 0:2, během 10 minut ale třemi trefami fantasticky otočila skóre a došla si pro druhou výhru v řadě. „Dobrá výhra s Hradcem, dobré otočení zápasu, ale my si to ceníme hlavně z toho pohledu, že kluci vidí, že když do hry dají úsilí a maximální nasazení, tak to nese výsledky,“ přibližuje po zápasu s Hradcem asistent trenéra Jiří Vágner.

Utkání v Semíně začíná v sobotu v 17 hodin. Vy jej ale můžete sledovat i na streamu: https://youtu.be/9dAS_wI5cs8