clanek-1
  • Rozhovory

  • 23.11.2012

Patrik Gedeon: Utkání s Libercem je pro nás velmi důležité

Utkání s Mladou Boleslaví, se mu hodnotí těžce, není se čemu divit. Šanci však vidí v dnešním zápase, kdy nastoupíme proti oslabenému Liberci. „Kdybychom to zvládli, tak bychom mohli mít klidnou zimu,“ uvedl.

S Mladou Boleslaví se vám utkání příliš nevyvedlo...
To tedy ne. Celé utkání se mi hodnotí těžce, protože výsledek byl jednoznačný a i hra byla opravdu jednoznačná. Myslím si, že Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě. Měli jsme asi dvě střely na bránu, a to je dost málo. Boleslav nás předčila ve všem, v důrazu, hráli velmi dobře a zaslouženě vyhráli.
 
Největším problémem byly asi standardky, je to tak?
To byly, taky jsme z nich dostali tři branky, takže měly na vývoj zápasu veliký vliv. Navíc jsme nebyli vůbec nebezpeční směrem dopředu. Takže to mohlo skončit 0:0, ale Mladá Boleslav se prosadila ze standardek a tím zápas rozhodla.
 
Pojďme se teď podívat na pátečního soupeře. Počítáte s tím, že Liberec trochu oslabí vykartovaní hráči?
Určitě s tím počítáme, že by je to mohlo oslabit. Ale pořád je to mistr minulé sezóny. Pro nás ten zápas bude hodně důležitý a věřím, že kdybychom ho zvládli, tak bychom mohli mít klidnou zimu.
 
Dnešním dnem na Julisce vyvrcholí i akce Movember. Jak se ti nosí knír?
Normálně ho nenosím, ale třeba táta, ten ho nosíval. My jsme se k tomu rozhodli přidat všichni, včetně mě. Ale hned jak to skončí, tak ho sundám.
 
A co na to manželka?
Ta říkala, že dobrý, ale už se ptá, kdy to končí (smích).
 
Dukla ti nabídla prodloužení smlouvy na dva a půl roku a zároveň se nechala slyšet, že s tebou počítá i po ukončení kariéry. Vidíš se spíše v managementu nebo jako trenér?
Tak já teď pořád ještě hraiu fotbal a dva a půl roku je ještě dost dlouhá doba na to, abych se nad tím nějak víc zamýšlel. Ale vzhledem k tomu, že kromě fotbalu nic jiného neumím, tak se vidím spíš u toho trénování.
 
Jaké máš plány na dovolenou?
To ještě nevím, my jsme pětičlenná rodina, takže manželka už po něčem kouká, ale zatím nic konkrétního nenašla. Děti přeci jen ještě budou chodit do školy, takže uvidíme podle nich.