clanek-1
  • A-tým

  • 12.07.2022

Dukla míří do Opatovic, střetne se s Hradcem

Dalším soupeřem v předsezónní přípravě je Hradec Králové. Votroci, kteří minulou sezónu hráli ve skupině o titul, a nakonec skončili na 6. místě v nejvyšší soutěži, jsou zatím v přípravě stoprocentní. Prodlouží se jejich série i po utkání s Duklou, nebo to bude pražský tým, kdo z Opatovic odjede radostnější?

Minulou sezónu skončili Východočeši na 6. místě v nejvyšší soutěži, ještě minulou sezónu ale hráli společně s Duklou druhou ligu. Od posledního vzájemného měření sil tak uběhlo jen něco málo přes rok, tehdy jsme na soupeře nestačili a podlehli mu o gól 1:2. Z posledních pěti vzájemných zápasů se hráči v červenožlutých dresech z výhry radovali jen jednou. Hradec přitom vyhrál dvakrát a hned dvakrát z posledních 5 zápasů utkání mezi Duklou a Hradcem vítěze nemělo.

Hradec Králové svojí přípravou zatím prochází bez výsledkového zaváhání a je stoprocentní. Nejprve porazil Příbram 5:1 a ve stejný den jen o pár hodin později porazil i Liberec 4:1. A vítězně odešli hráči východočeského klubu i ze zápasu s Varnsdorfem (3:1) a také se Spartou B (2:1). Žádný ze soupeřů v přípravě nedokázal dát Hradci více než jeden gól.

Dukla také odehrála čtyři utkání. Po prohře 1:2 se Spartou a 1:3 s Budějovicemi přišla po velmi dobrém výkonu cenná remíza 1:1 s Libercem. Ta byla předznamenáním pro výhru v dalším střetnutí, ve kterém jsme si dokázali poradit s Chrudimí, s týmem z naší ligy, a bez jediné inkasované branky jsme vyhráli 4:0.

Výkop je ve středu v Opatovicích nad Labem naplánovaný na 17:00.