clanek-1
  • Ženy

  • 11.07.2022

Ženy startují novou sezónu!

Co se událo během přechodného období? Jak se změnil realizační tým a kdo nově doplní A tým žen? Čtěte více!

Nová sezona klepe na dveře. Od 14. července začíná příprava a A tým a B tým žen se spojí dohromady. Týmy budou trénovat společně, rozděleni do dvou až čtyř tréninkových a výkonnostních skupin. Trenérsky je zaštítí rozšířený realizační tým loňského A týmu.

Na pozici hlavního trenéra pokračuje Jakub Kowolowski se svými kolegy Martinem Kuchařem ml. a Kristiánem Jankem. Trenér brankářek Lukáš Kocourek se přesouvá na Spartu k žákovským kategoriím a jeho místo od nové sezony převezme Stanislav Kovář. Nově se k týmu připojí Monika Kavalová, která bude mít od čtvrtka na starost kondiční přípravu. U týmu skončila po dlouhých letech Markéta Štufková a také letitý vedoucí Jíří Toť. Oběma mnohokrát děkujeme za vše, co pro klub udělali a zapsali se nesmazatelně do jeho historie.

Ženský tým začne přípravu ve čtvrtek 14. července na Julisce, poté se však přesouvá do Statenic, kde najde zázemí a podmínky do konce přípravného období.
„Preferovali jsme přesun na přírodní trávu, chtěli bychom celou přípravu strávit v podmínkách Statenic, které využíváme každoročně. Prostředí je tam příjemné, chtěli bychom tam skloubit náročnost s pozitivní atmosférou,“ popisuje Kowolowski.

Tým se sejde k prvním tréninkům ve vysokém počtu, nově se k týmu připojí několik nových hráček, o jejichž příchodu vás budeme informovat v průběhu letní přípravy. „Dost hráček se nám povedlo přivést z různých koutů Čech, část již je potvrzená do A týmu, část teprve vstupuje na zkoušku do přípravy a společně budeme ladit naší spolupráci. Chtěli jsme posílit a být aktivní na přestupovém trhu, na několik hráček budeme ještě čekat v průběhu,“ dodává Kowolowski. Máme také smutné loučení, svou kariéru v ženách ukončily dvě hráčky, dlouholetá opora obrany Maruška Strnadelová a záložnice Martina Pakostová. Oběma přejeme do osobního života hlavně zdraví a rodinnou pohodu.

Během přípravy čeká Duklu herní soustředění na konci července a také několik přípravných utkání. Hráčky z A týmu budou hrát proti zahraničním týmům, Fortuně Drážďany a Miami Marlins, které doplní Viktoria Plzeň, juniorka Sparty Praha a starší žáci ABC Braník. Ligovou pouť začnou ženy doma na Julisce proti obhájci titulu, pražské Slavii.

Rozpis letní přípravy ženského A týmu 2022

14. července, první sraz A+B týmu, začátek přípravy
23. července, AC Sparta Praha WU18 – FK Dukla Praha
28.-31. července, herní soustředění Podbořany
31. července, Viktoria Plzeň – FK Dukla Praha (10:00, Podbořany)
2. srpna, FK Dukla Praha – Miami Marlins FC (18:00, Juliska)
9. srpna, 1.FFC Fortuna Dresden – FK Dukla Praha (12:00, Drážďany)
13. srpna, ABC Braník U15 – FK Dukla Praha