clanek-1
  • A-tým

  • 07.07.2022

Dukla změří síly s Chrudimí

Jen pár dní po zápasu s Libercem nás čeká další zkušební zápas. Start nového ročníku ligové soutěže se blíží, a proto jsou i zápasy stále intenzivnější. Ve Slatiňanech se utkáme s výběrem Chrudimi.

Zápas s Chrudimí je jediným zápasem Dukly v rámci letní přípravy, ve kterém nehrajeme proti celku z české nejvyšší soutěže. Chrudim hraje druhou ligu a v minulém ročníku skončila v tabulce hned za Duklou, tedy na 10. místě.

Dukla se s Chrudimí naposledy utkala právě v rámci FNL. Březnový zápas, který se hrál v Chrudimi, tehdy skončil nerozhodně 1:1. Bilance posledních pěti vzájemných zápasů ale mluví jasně pro Duklu. Z posledních pěti vzájemných utkání se z vítězství radovala Dukla třikrát, jednou vzájemné měření nenašlo vítěze a jednou se z vítězství radovala Chrudim.

Dukla zatím v přípravě nevyhrála. Nedokázala dotáhnout utkání do vítězného konce se Spartou, Českými Budějovicemi, a nepodařilo se to ani se Slovanem Liberec. Ale právě v posledním přípravném utkání se Slovanem už pražský tým sahal po vítězství a jen kvůli několika neproměněným šancím v závěru se musel spokojit s remízou. Dnes má tak proti Chrudimi skvělou příležitost získat první vítězství v přípravě a naladit se na start ligy.

Naopak Chrudim je zatím v přípravě stoprocentní, i ona hrála proti Spartě. Ale ne proti A-týmu jako Dukla, ale proti Spartě B, kterou porazila 3:0. MFK se také utkal s Vysočinou Jihlava, kterou udolal 2:1.

Zápas Dukly s Chrudimí začíná od 11 hodin na hřišti ve Slatiňanech.