clanek-1
  • U19

  • 27.06.2022

Vítězství U19 v baráži - skvělý úspěch celé duklácké mládeže!

I ve druhém barážovém utkání proti Bohemians, které se odehrálo v neděli dopoledne na našem domácím hřišti na Suchdole, naše U19 dokázala zvítězit bez obdržené branky a postupem do I.Celostátní ligy dorostu dosáhla fantastického úspěchu.

FK DUKLA Praha U 19 - CU Bohemians    2 : 0 (1 : 0)

Branky: 45+2. Suchan (Fojt), 48. Bohatý (Špatenka, Ulman)

Sestava DUKLY: Spilka – Krejčí (58. Hübl (69. Bačinský)), Suchan, Löffler, Fojt – Krenciv, Břeh, Nikl (77. Kulhavý) – Ulman, Bohatý (58. Magdi), Špatenka (77. Kocman)

 Od úvodních minut jsme navázali na podařený druhý poločas prvního barážového utkání. Postupně jsme si vytvořili herní převahu, z níž pramenili i dobré možnosti. Ty největší byly z rychlých přechodů po standardních situacích Bohemky. Své možnosti nevyužil Fojt, jehož střelu brankář hostů chytil, rychlé akce nedotáhli Ulman, dvakrát Nikl. Do vedení jsme se tak dostali až ve druhé minutě nastavení, když si na Fojtův roh z levé strany fantasticky naskočil Suchan a hlavou nás poslal do vedení. Petr Bohatý, který brankou ve 48. minutě rozhodl první zápas si tuto minutu evidentně oblíbil, protože nás ve stejném čase poslal do dvoubrankového vedení po akci Špatenky. Druhý gól Bohemku prakticky zlomil, protože v součtu obou zápasů bylo naše vedení již tříbrankové. Následovala pasáž utkání, která byla rozbitá množstvím střídání. Hosté měli ještě dva střelecké pokusy, které Dan Spilka bez problémů chytil, na druhé straně pak mohl Ondra Suchan dát svou druhou branku v utkání. Jeho hlavičku z blízka však zastavilo břevno. Závěr utkání jsme si skvělým držením míče již pohlídali a dokráčeli sebevědomě k poslednímu vítězství sezóny.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"Zápas byl vyvrcholením našeho celoročního snažení a popravdě jsem od začátku nepochyboval o tom, že ho zvládneme. Na klucích bylo vidět obrovské odhodlání a koncentrace zápas zvládnout, zároveň z nich byla cítit uvolněnost a sebevědomí. To se projevilo i ve hře, kde jsme měli od začátku navrch. Důsledkem toho byly obě branky, které lemovaly konec prvního a začátek druhého poločasu. Následně jsme mohli přidat ještě další, což se nestalo, závěr jsme však zvládli zkušeně a zaslouženě vyhráli. Každopádně je třeba ocenit i Bohemku, která ve své skupině dlouhodobě prokazovala vysokou kvalitu a přispěla svou hrou k výborné úrovni obou zápasů. My už teď můžeme jen slavit a těšit se na příští sezónu."