clanek-1
  • A-tým

  • 26.06.2022

Fanoušci měli znovu šanci potkat se na besedě s vedením klubu

V historické klubovně na stadionu Juliska se minulý týden konala další neformální beseda fanoušků s vedením klubu. Jejím hlavním tématem byl příchod trenéra Petra Rady k A-týmu Dukly, složení kádru a cíle pro příští sezonu.

„Věřím, že nás příchod trenéra Petra Rady nakopne a dodá všem chuť do práce. Snad se nám podaří dotáhnout příchody vytipovaných hráčů a budeme útočit na nejvyšší příčky,“ řekl na setkání Mgr. Jan Staněk, končící sportovní ředitel.

Ve funkci sportovního ředitele ho nahradil Josef Jinoch. „Pan Jinoch už s trenérem Radou v minulosti spolupracoval, znají se. Věříme, že jejich společná práce při budování týmu bude úspěšná,“ dodal Staněk.

Na besedě byly zodpovězeny i dotazy fanoušků, kteří se nemohli osobně zúčastnit a své otázky zaslali emailem. Jedna z nich se týkala Sundaye Faleye a zraněných Kozmy a Adedirana.

„Faleye se k nám nevrátí, nemá vízum a v Česku nemůže působit. Jednáme o tom, jak jeho vztah s Duklou skončí. Quadri Adediran se bohužel zranil těsně před jarní částí sezony a jeho zranění se špatně hojilo, proto nemohl hrát. Pomalu se vrací, ale je to komplikované. Kozma se zotavuje po zranění kolene a naplno se zapojí do tréninkového procesu až v zimě,“ uvedl Staněk.

Další dotaz se týkal nepokračování obránce Kulhánka a brankáře Reichla v našem dresu. „Kulhánek byl u nás na hostování ze Sparty, které skončilo a sportovní úsek se rozhodl, že budeme usilovat do obrany o jinou typologii hráčů,“ uvedl Staněk

„Co se Reichla týče, byli jsme s ním spokojení. Měl ale bohužel zdravotní problémy a cena, kterou za něj Hradec Králové chtěl, pro nás byla neakceptovatelná. Dohodli jsme se, že se zaměříme na příchod jiného gólmana,“ doplnil Staněk.

Jeden z fanoušků se na dálku také zeptal, proč informace z klubu, konkrétně příchod Petra Rady, oznámila Dukla až se zpožděním. „Nebyla podepsaná smlouva, proto jsme nic nechtěli zveřejnit do té doby, než bude jeho příchod definitivní. I v rozhovoru, který před tím poskytl můj bratr tisku, tak uvedl, že smlouva zatím není podepsaná,“ vysvětlil Ing. Paukner.

„Po podpisu smlouvy jsme s trenérem mluvili o prezentaci jeho příchodu. Proběhlo nějaké focení a také jsem se ho zeptal, jestli má kuráž na to natočit s námi video. Souhlasil. Byl v tom velice vstřícný, chci mu za to jménem klubu poděkovat. Výsledek jste všichni viděli a měl mimořádně příznivou odezvu veřejnosti,“ doplnil výkonný ředitel David Šrámek.

Fanoušky také zajímalo, proč klub nestreamuje domácí zápasy, nebo na svých kanálech nezveřejňuje jejich sestřihy. „Bohužel to není možné. Bylo to povolené během covidu, kdy byly zavřené tribuny. Zakazuje nám to smlouva s Ligovou fotbalovou asociací,“ uvedl Šrámek.

Na besedě se též řešilo složení kádru pro příští sezonu a odchody hráčů. „Honza Pázler po sezoně ukončil kariéru. Můžu říct, že se zapracovává v klubu jako jeden ze zaměstnanců. Kovernikov, Ruml, Breda a Krunert, který se vrátil z hostování, dostali svolení hledat si nové angažmá,“ řekl Staněk.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FK Dukla Praha (@fkduklapraha)

Spousta otázek směřovala také na působení trenéra Rady. „Snad pod jeho vedením budeme úspěšnější než v minulých sezonách, kdy posledních pět let každá sezóna byla horší než ta předchozí, ale každý trenér pracuje s nějakým hráčským materiálem a ten ho vždy do jisté míry limituje. Chceme, aby trenér probudil v hráčích zájem hrát za Duklu,“ doplnil Ing. Paukner.

„Velkým problémem jsou stále hrací plochy. Hráči kočují po Praze, každý týden trénují jinde, to není vůbec ideální. Řešíme to, ale jsou to složitá jednání. Co jsem mluvil s hráči, tak je pro ně důležitá kvalita hřiště a ne tolik vzdálenost,“ řekl Šrámek. „Řešíme to samozřejmě i s trenérem. Ten by to rád ustálil a cestoval na tréninky pokud možno co nejméně.“