clanek-1
  • U19

  • 23.06.2022

U19: V prvním barážovém utkání jsme zvítězili na hřišti Bohemians 1 : 0

Na skvěle připraveném trávníku v Uhříněvsi jsme rozhodli o našem vítězství tři minuty po přestávce brankou Bohatého.

CU Bohemians - FK DUKLA Praha U19     0 : 1 (0 : 0)

Sestava DUKLY: Spilka – Krejčí, Suchan, Löffler, Fojt (85. Magdi) – Krenciv, Břeh (63. Kulhavý), Nikl (80. Kasal) – Ulman, Bohatý (63. Hübl), Špatenka

Branka: 48. Bohatý

 Po oboustranně nervóznějším začátku jsme poprvé prověřili domácího golmana Kerbacha my. Střela Špatenky však mířila do středu branky. O chvilku později měl naopak velkou šanci Damašek, Dan Spilka ho ale skvělým vyběhnutím vychytal. Další možnost měli hosté po standardní situaci, Spilka byl však opět na správném místě. Postupem času jsme začali získávat územní převahu a vytvořili si i dobré možnosti. Slalom Krejčího a přes půlku hřiště, zakončený střelou zneškodnil opět Kerbach, dvě Špatenkovy střely šly těsně vedle, stejně jako Niklova rána z dvaceti metrů. Vstup do druhého poločasu byl od nás skvělý, hned ve třetí minutě se ve sprinterském souboji prosadil Ulman, který se přehozením zbavil dvojice obránců a předložil na penaltu míč Bohatému. Ten zakoval klid a obstřelem šajtlí nás poslal do vedení. V dalším průběhu jsme mohli vedení ještě navýšit, Ulmana však vychytal po dravém průniku do vápna opět Kerbach a Niklovo bodlo z hranice šestnáctky skočilo na spojnici tyče a břevna. Domácí měli v závěru také možnost k vyrovnání. Skvělým zákrokem nás však do třetice podržel Dan Spilka. Závěr utkání jsme si již pohlídali a dotáhli zápas do vítězného konce. Odveta nás čeká v neděli 26.6. od 10:15 na domácím hřišti na Suchdole.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"Na obou týmem byla v úvodu vidět nervozita. Nikdo z hráčů zatím takovýto zápas „o všechno“ nezažil, takže to bylo i pochopitelné. Cca do pětadvacáté minuty byli domácí nebezpečnější, postupem času jsme ale začali být ve hře dominantní a dobrým držením míče jsme pomalu začali domácí přehrávat a vytvořili si i tři dobré šance ke skórování. Bohužel jsme je neproměnili. Skvělým vstupem do druhého poločasu jsme navázali na ten první a vstřelili branku po krásné akci. K ještě větší spokojenosti nám chyběl druhý gól, ale s pokorou musíme přiznat, že i domácí měli několik dobrých možností. I přes vítězství, za které jsme samozřejmě moc rádi, jsou šance i nadále oboustranně otevřené a proto se budeme na odvetu připravovat koncentrovaně a se vší pokorou."