clanek-1
  • A-tým

  • 21.06.2022

Dukla poprvé trénovala. Už za pár dní vytáhne proti Spartě

Sezóna 2021/2022 už je minulostí, ta nová za chvíli začne. 20. června se po pár týdnech volna vrátil A-tým Dukly do tréninkové zátěže. V rámci příprav na nový ročník odehraje Dukla několik přípravných zápasů. V tom nejbližším se představí na Strahově proti Spartě.

„Byl to opravdu spíše seznamovací trénink. Ale nasazení kluků mě velmi překvapilo, mělo to dobré tempo,“ hodnotí úvodní trénink asistent trenéra Jiří Vágner. „Někteří kluci dlouho nehráli, vrátili se po zranění. My to teď musíme vyrovnat a vytvořit kvalitní široký kádr,“ dodává Vágner.

Už v sobotu 25. června čeká na Duklu přípravné utkání proti Spartě, které se bude konat v tréninkovém centru na Strahově od 11 hodin. Po utkání se Spartou je ještě před startem nového ročníku FNL na programu soustředění v Písku je, které bude zakončeno soubojem s prvoligovými Budějovicemi.

Celkově má Dukla před novou sezónou naplánováno sedm zápasů, z toho hned šest jich bude proti týmům z nejvyšší soutěže. „Volno bylo dostatečně dlouhé. Jsme rádi, že teď už můžeme být znovu na hřišti,“ popisuje šestadvacetiletý Lukáš Buchvaldek.

Hráči na prvním tréninku:

Brankáři: Filip Rada, Jan Šťovíček, Jakub Štefan

Obránci: Jiří Piroch, Filip Matoušek, Arnaud Konan.

Záložníci: Jakub Uhlíř, David Kozel, Daniel Souček, Martin Douděra, Lukáš Buchvaldek, Jan Peterka, Jakub Barac, Ondřej Ullman, Václav Svoboda (Vlašim)

Útočníci: Jiří Hrubeš, Kim Seung Bin, Štěpán Šebrle, Jakub Hodek, Marek Červenka, Pavel Moulis (Teplice), Dominik Mašek (Jablonec), Lukáš Matějka (Plzeň)

Rozpis nejbližších zápasů:

25. června, 11:00 AC Sparta Praha – FK Dukla Praha (Strahov)
2. července, 11:00 SK Dynamo České Budějovice – FK Dukla Praha (České Budějovice)
6. července, 11:00 FC Slovan Liberec – FK Dukla Praha (Mnichovo Hradiště)
9. července, 11:00 MFK Chrudim – FK Dukla Praha (Slatiňany)
13. července, 17:00 FC Hradec Králové – FK Dukla Praha (Semín)
16. července, 17:00 FK Pardubice – FK Dukla Praha (Pardubice)
23. července, 11:00 FK Dukla Praha – FK Teplice (Juliska)