clanek-1
  • A-tým

  • 20.05.2022

CELÁ DUKLA TOČÍ FILM aneb JEN TAK SI HRAJEM

Ve čtvrtek 19. května proběhla premiéra velkého mládežnického projektu, na kterém se tvůrčím způsobem podílely týmy napříč věkovými kategoriemi a který autoři nazvali "Celá Dukla točí film aneb Jen tak si hrajem."

Jedná se o další z aktivit, které systematicky s mladými talenty Dukly (a také s jejich trenéry) vytváří spisovatelka Zuzana Maléřová. Atmosféra na premiéře v úžasném prostředí kina Humanita na Palmovce byla krásná, plná smíchu a vzájemného souznění. Zuzana Maléřová mimo jiné řekla:

"Společně jsme si už na Dukle povídali s významnými osobnostmi kulturního a sportovního života, četli jsme i psali, skládali básně, hráli divadlo, účinkovali v rozhlase, psali Covidový deník, kluci vystupovali na jevištích divadel spolu s takovými hvězdami jako je Jiří Lábus, Naďa Konvalinková, Marta Kubišová a mnozí další. Tentokrát jsme se rozhodli zkusit popasovat s filmovou technikou, i když to zní příliš vznešeně, protože mikrofon jsme měli například připevněný na násadě od smetáku. Když jsme začínali a měli představu, že se do filmu zapojí všichni, od nejmenších až po ty, co překračují práh dospělosti, neznali jsme slovo covid. Zaskočil nás v počátku práce a vzhledem k neustálým opakovaným uzávěrám jsme se už obávali, že snad práci ani nedokončíme. Ale vzhledem k nadšení a elánu všech, trpělivosti a vytrvalosti, jsme po dvou a půl letech mohli dílo předvést publiku. Děkuji za úžasnou atmosféru, která panovala při premiéře, všem hráčům, hráčkám, trenérům a dalším účinkujícím. Trenéři si své "role" nevybírali, byly jim určeny jejich svěřenci a nebyl jediný, který by na jejich recesi nepřistoupil. Všichni se ocitli na společném hřišti. Především však děkuji čtveřici hráčů, kteří vytvořili filmový štáb, ujali se kamery, zvuku, produkce a stali se i průvodci celého filmu. Jmenovitě Jakub Štefan, Zdeněk Hypius, Matěj Kleček a Ondřej Noll. A za spolupráci na střihu, hudbě a všech dalších vychytávkách patří velké díky Davidu Innemanovi. Ať se film líbí i dalším divákům a je pro nás všechny úsměvnou a cennou vzpomínkou na společné duklácké časy."

Záznam filmu na kvalitních flash discích s logem klubu bude k dispozici koncem měsíce. Interní klubová předobjednávka již proběhla, zbývá několik kusů, objednat lze na havlasova@fkdukla.cz.