clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 10.05.2022

Poslední domácí zápas sezony. Na Julisku přijede Vlašim

Předposlední duel v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a zároveň ten poslední domácí. Na Julisce se ve středu v rámci 29. kola střetneme s Vlašimí. Utkání má výkop v 17:00 hod. Už od 14:00 bude ale na stadionu probíhat Dětský den, na který je vstup zdarma!

Půjde o náš celkově patnáctý domácí zápas v tomto ligovém ročníku. S dosavadní bilanci šesti výher, tří remíz a pěti porážek patříme v soutěži bohužel k horším. Lépe si v porovnání s ostatními mužstvy vedeme na hřištích soupeřů. 

V tabulce jsme každopádně před tímto utkáním na osmém místě, tedy v její polovině. Můžeme se ještě pohnout oběma směry, jelikož týmy ve středu mají malé bodové rozestupy. Po Vlašimi ukončíme ročník utkáním v Drnovicích proti Vyškovu (sobota od 17:30).

„Uvidíme, jaký bude zdravotní stav mužstva. Nějaké změny určitě plánujeme, ale hráčům z širšího kádru jsme dávali prostor po celou sezonu, takže v tom určitě budeme pokračovat i při posledních dvou zápasech,“ uvedl zkraje týdne Bohuslav Pilný, náš hlavní trenér.

V Brně, kde jsme proti Zbrojovce nastoupili v neděli a padli 1:2, například dostal poprvé v kariéře v základu na kraji obrany prostor dvacetiletý Filip Matoušek.

Pro Vlašim je středeční souboj u nás na Julisce klíčový. Soupeř totiž útočí na postup do baráže a aktuálně je druhý (49 bodů), třetí je Opava (48) a čtvrtá Líšeň (47). Připomeňme, že do baráže postoupí týmy na druhém a třetím místě. Zbrojovka Brno si jako suverénní vítěz druhé ligy zajistila vstupenku do nejvyšší soutěže automaticky.

Jenže Vlašimi se v poslední době venku nedaří, vyhrála tam naposledy před více než měsícem a navíc na hřišti posledního Žižkova. Od té doby prohrála v Prostějově, v Příbrami a naposledy remizovala s Vyškovem.

Dukla chce zabrat, rozloučit se s domácími fanoušky vítězstvím a také soupeři vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu. Ve Vlašimi jsme totiž na podzim prohráli 0:2. V jejím dresu tehdy ještě jako střídající hráč naskočil do zápasu útočník Marek Červenka.

Poslední zápasy obou týmů

FC Zbrojovka Brno – FK Dukla Praha 2:1 (0:0)

Branky: 53. Hladík, 83. Endl – 90+2 Pázler. ŽK: Jambor – Skopec. Rozhodčí: Kvítek – Vlček, Novák.Střely na bránu: 4:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 16:3. Držení míče (v procentech): 56:44.

Sestava Dukly: Reichl – Matoušek (84. Kovernikov), Piroch (76. Skopec), Kulhánek, Barac – Peterka, Kozel, Bin (62. Breda), Šebrle (76. Cienciala), Buchvaldek – Červenka (76. Pázler).

FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Fotbal Třinec 4:1 (1:0)

Branky: 16. Suchan, 59. Rigo (pen.), 72. Rigo, 90.+2. Toula – 64. Kania. ŽK: Bedecs, Klusák (oba Třinec). Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Leška. Střely na bránu: 10:5, Střely mimo: 14:2. Rohy: 9:5. Držení míče (v procentech): 55:45.

Sestava Vlašimi: Vágner – Icha, Pe. Breda, Broukal, Svoboda – Jurásek (85. Lehoczki), Suchan, Křišťan (78. Krunert), Zinhasović (85. Toula), Rigo (78. Solomon) – Gning (67. Zlatohlávek).