clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.05.2022

Na hřiště lídra. Duklu čeká zápas se Zbrojovkou Brno

K předposlednímu venkovnímu utkání v této sezoně nastoupíme v neděli na hřišti Zbrojovky Brno, již jistého postupujícího. Duel 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tam má výkop v 17:00.

Duklu už do konce sezony čekají jen dva výjezdy a oba na jih Moravy – po Brnu ještě cestujeme do Drnovic, kde se příští sobotu utkáme s Vyškovem. Domácí rozlučkou bude středeční zápas s Vlašimí (výkop v 17:00).

Zbrojovka letos druhou ligu suverénně ovládá a naprosto zaslouženě postoupí. Vyhrála 21 z 27 zápasů, nastřílela nejvíce gólů ze všech (56) a soutěž vede s téměř dvacetibodovým náskokem.

Má v týmu také nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka, který dal už 17 branek, a doma navíc dosud prohrála jen jednou, a sice v polovině března s městským rivalem Líšní 1:3. Od té doby Brněnští všechny ostatní zápasy vyhráli, když před svými fanoušky postupně porazili Příbram, Ústí nad Labem i Třinec.

Teď jim zkusíme lichotivou statistiku překazit, což už se nám v letošní sezoně jednou povedlo. V prvním vzájemném utkání této sezony jsme Zbrojovku doma před televizními kamerami porazili 1:0 po trefě Lukáše Buchvaldka z 11. minuty. Více o utkání čtěte ZDE.

„Zápasy s týmy ze špičky nám ukáží, jak na tom doopravdy jsme a jestli se s nimi dokážeme měřit,“ řekl už minulý týden trenér Bohuslav Pilný. „Proti Spartě jsme obstáli mentálně. Jsem rád, že kluci zápas nezabalili a vybojovali alespoň remízu,“ vrátil se k našemu poslednímu střetnutí, kdy jsme proti rezervě Sparty vybojovali trefou z poslední minuty bod za plichtu 2:2.

Tento duel pro nás byl také prvním ze série „těžkých“, kdy se proti nám postavil tým z vršku tabulky. Totéž platí pro Zbrojovku i pro středeční zápas s Vlašimí, která bojuje o postup.

Dukla má z posledních pěti zápasů bilanci 1-2-2. Na výhru aktuálně čekáme už čtyři duely, ta poslední venkovní přišla zkraje dubna na hřišti Příbrami v poměru 2:3. Z našeho minulého výjezdu jsme pak přivezli bod (remíza 1:1 v Ústí nad Labem).

Poslední zápasy obou týmů

FK Dukla Praha  AC Sparta Praha "B" 2:2 (0:1)

Branky: 57. Červenka, 90. Peterka – 10. Kozák, 72. Kozák (pen.). ŽK: Peterka, Piroch, D. Breda, Červenka – Ryneš, Kotek, Večerka. Rozhodčí: Dorušák – Hurych, Dobrovolný. Střely na bránu: 6:8. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:8. Držení míče (v procentech): 48:52.

Sestava Dukly: Reichl – Ruml (86. Kovernikov), Piroch, Kulhánek, Barac – Peterka, Kozel (70. Cienciala) – Buchvaldek (63. Habovda), Bin (86. Pázler), Šebrle (70. D. Breda) – Červenka.

FC Sellier&Bellot Vlašim – FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:1)

Branky: 17. Suchan – 6. Blecha, 89. Řezníček (pen.). ŽK: Svoboda, P. Breda, Vágner, Gning – Hlavica, Fousek, Šiman. Rozhodčí: Opočenský – Arnošt, Kotalík. Střely na bránu: 4:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:7. Držení míče (v procentech): 46:54.

Sestava Brna: Šiman – Bariš, Hlavica, Šural, Moravec – Dav. Jambor (63. M. Ševčík) – Nečas (63. Řezníček), Texl (81. Přichystal), Blecha, Hladík – Fousek (90. Zavadil).