clanek-1
  • Články mládež

  • 03.05.2022

Skvělé vystoupení týmu U13 na Planeo Cupu

Prvomájový víkend jsme se zúčastnili skvěle obsazeného turnaje ve Vysokém Mýtě, který pořádá FAČR a jedná se o neoficiální mistrovství republiky.

V týdnu před turnajem nám vypadlo kvůli zranění a nemocem 6 hráčů, některé kluky jsme nechávali v Praze na přeborové utkání a proto jsme odjížděli pouze ve 12 statečných (většina týmů přijela s 16 hráči). V základní skupině nás čekaly duely s týmy: FK Brandýs/Boleslav, Sigma Olomouc, Bohemians, SK Líšeň a Dynamo České Budějovice. Po nervózním začátku s B/B jsme nezvládli utkání se Sigmou, abychom se odpíchli ke skvělým výkonům s Bohemkou a Líšní. S Dynamem už to byla čistá "válka" o postup z druhého místa mezi 8 nejlepších. Zůstalo 11 zdravých.

FKDP - FK Brandýs/Boleslav 2:0

FKDP - Sigma Olomouc 0:2

FKDP - Bohemians Praha 2:0

FKDP - SK Líšeň 2:0

FKDP - Dynamo České Budějovice 0:0

Druhý hrací den jsme se měli utkat s kluby: Slavia Praha, Baník Ostrava, Slovácko, MFK Vítkovice, FK Pardubice a FC Písek. Navíc jsme si "přenesli" sobotní prohru se Sigmou. S pozdějším vítězem turnaje jsme odehráli více než vyrovnanou partii a za stavu 0:1 si vytvořili několik gólových šancí - výborný výkon. S Baníkem jsme šli do vedení, měli další šance, bohužel ve druhé polovině utkání jsme udělali až příliš individuálních chyb a inkasovali 3 branky. Tým ukázal obrovskou morální sílu a vzepřel se ke skvělým výkonům se Slováckem, Vítkovicemi, Pardubicemi a Pískem. Ve všech utkáních jsme vedli a nakonec inkasovaná branka s Vítkovicemi nás stála konečné druhé místo. Turnaj jsme dohráli s jedním hráčem na střídání...

FKDP - SK Slavia Praha 0:3

FKDP - Baník Ostrava 1:3

FKDP - Slovácko 1:0

FKDP - Vítkovice 1:1

FKDP - Pardubice 2:1

FKDP - Písek 1:0

Kluci ukázali obrovské srdce a morálně-volní vlastnosti, které je provázejí v samotném tréninkovém procesu. Neskutečný fyzický fond podpořili ve většině utkání také velkou fotbalovostí. V některých střetnutích jsme zjednodušovali možná až příliš přechod do útočné fáze, ale u soupeřova vápna už jsme opět byli konstruktivní a kreativní. Skvělá reprezentace klubu na republikové úrovni. Děkujeme také rodičům za skvělou atmosféru, kterou nám v Mýtě připravili a kluky hnali za vítězstvím.

"Hrdý na svůj klub"

Konečné pořadí a výsledky zde: https://planeocup.cz/…13/