clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 17.11.2012

V pondělí zavítáme do Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav bude svědkem dohrávky 15. kola Gambrinus ligy, ve kterém se utkají pátý s devátým týmem soutěže. Bodový rozdíl mezi naší Duklou a Mladou Boleslaví je však minimální a to pouhý jeden bod! Začátek utkání je na programu od 18 hod a bude jej vysílat ČT sport.

Mladá Boleslav je dalším z týmů Gambrinus ligy, který v letošním ročníku zažil změnu na trenérském postu. Po zápase na Slovácku (17. září) rezignoval Miroslav Koubek, kterého vedení mladoboleslavského klubu nahradilo z vlastních řad – Koubka vystřídal Ladislav Minář.
 
Modrobílým se začátek soutěže příliš nevydařil, což bylo zapříčiněno zejména vinou zranění několika opor, včetně Jana Chramosty. Ovšem z posledních třech zápasů získala Boleslav 7 bodů a to hrála s Brnem (1:0), Spartou (1:1) a v Jablonci (3:2). Lze vidět, že síla tohoto týmu je velká. Celková bilance Mladé Boleslavi je 5 výher, 3 remízy, 6 proher a skóre 15:20.

Před sezónou došlo v kádru našeho pondělního soupeře k několika změnám. Přišli Matej Sivrič, Martin Nešpor, Lukáš Magera, Radek Dosoudil, Václav Ondřejka nebo Martin Fillo. Z klubu odešli Petr Wojnar, Václav Kalina, Vladimir Dimitrovski či Ivo Táborský.
 
Největší hvězdou v současném kádru je Jan Chramosta, mladý kapitán je ale zraněný a proti Dukle nenastoupí. V útoku má Mladá Boleslav i další varianty – Martina Nešpora, který je se 4 góly nejlepším střelcem týmu nebo Lukáše Mageru.
 
Své domácí zápasy hraje tým z města škodovek na stadionu, který má kapacitu 5000 diváků. Poslední zápas na tomto stadionu Dukla prohrála 3:1, jak to dopadne v pondělí?

Luboš Kozel: "Boleslav je hodnĕ ambiciózní soupeř a se svým kádrem patří do nejlepší pĕtky v lize. Samozřejmĕ v poslední dobĕ nemĕli dobré výsledky v souvislosti s vĕtším množstvím zranĕných hráčů, kdy mužstvu přirozenĕ chvíli trvalo, než si na to zvyklo. Také došlo k výmĕnĕ trenéra. Každopádnĕ si myslím, že Boleslav je mužstvo velice agresivní s hráči typovĕ velice silnými a dynamickými. Mají velmi dobrý přechod do útoku. Silné útočné standardní situace. Nic lehkého nás nečeká, ale samozřejmĕ tam nepojedeme předem odevzdaní, budeme chtít hrát svoji hru. Očekáváme podobný zápas jako byl v Brnĕ, kde domácí hrají na hranici agresivity. Když jsme se s tím dokázali vyrovnat tam, tak se o to budeme snažit i v Boleslavi."
 

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – FK Mladá Boleslav 1:2
 
Branky: Lietava – Chramosta, Mareš. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Nádvorník. Diváci: 2347
FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Božič (82. Marek), Švejdík, Vrzal - Malý, Gedeon, Hanousek - Podrazký (60. Svatonský), Lietava, Pázler (60. Engelmann).
FK Mladá Boleslav: Šeda - Janíček, Johana, Rolko, Šírl (60. Táborský) - Štohanzl, Kúdela, Ščuk, Fillo, Mareš (76. Kulič) - Chramosta (66. Bulut).

Poslední utkání soupeře

FK Baumit Jablonec – FK Mladá Boleslav 2:3
 
Branky: Piták, Lafata - Magera, Štohanzl, Nešpor; Rozhodčí: Královec - Filípek, Marek.
FK Baumit Jablonec: Špit, Kysela, Beneš, Eliáš (16. Vaněk), Novák, Kopic (24. Valeš), Čížek (82. Třešňák), Loučka, Piták, Kovařík, Lafata.
FK Mladá Boleslav: Miller, Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil (88. Ščuk), Janíček, Brunclík, Štohanzl, Magera (59. Kúdela), Mareš (46. Sivrič), Nešpor.