clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.04.2022

Třetí zápas v jednom týdnu. Dukla jede bojovat do Příbrami

V sobotu proti Líšni, ve středu dohrávka s Jihlavou a teď utkání na půdě Příbrami. Duklu čeká v nabitém týdnu další zkouška, v sobotu od 16:30 nastoupí v rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na stadionu Na Litavce.

Naše výkony jsou zatím na jaře hodně kolísavé. Z pěti dosud odehraných zápasů jsme vyhráli jediný, dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. Naposledy doma s Jihlavou 1:2, čímž jsme nenavázali na parádní obrat a vítězství nad Líšní ze soboty.

„Prohráli jsme zaslouženě. Viděl jsem na hřišti spoustu slabých individuálních výkonů,“ řekl trenér Bohuslav Pilný. „Vyhovuje nám, že v Příbrami to můžeme hned napravit. Není to porážka, ve které bychom se plácali čtrnáct dnů. Pokud teď uspějeme, bude to nejlepší odpověď.“

Dukla je v tabulce sedmá, Příbram až dvanáctá. Dělí nás ale jen rozdíl pěti bodů. Příbram má navíc na jaře o něco lepší formu než my, když z pěti duelů dva vyhrála, včetně toho posledního doma proti Ústí nad Labem.

Na druhou stranu patří v celé sezoně na domácí půdě k nejhorším, méně bodů na svém hřišti dosud posbíralo jen Ústí a poslední Žižkov. Znatelně lepší bilanci mají Příbramští venku, což potvrdili také na podzim na Julisce, kdy u nás v divokém zápase vyhráli v polovině září 3:2. Vedli už 2:0, Dukla srovnala a pak mohla otočit. Místo toho soupeř potřetí skórovat a zvítězil. Více o zápase  čtěte ZDE.

Příbrami se vůbec nepovedla zimní příprava, když nevyhrála ani jeden z devíti zápasů. V lize to ale dokázala hned na první pokus, když porazila Žižkov 2:1. Kapitánem Středočechů je zkušený třiatřicetiletý záložník Tomáš Pilík, góly si slibují od navrátilce na české trávníky Tomáše Vágnera i sparťanského odchovance Ondřeje Novotného, jenž Příbram v zimě posílil.

Dukla ve svém posledním venkovním zápase prohrála v Opavě 0:2, venku jsme naposledy zvítězili 17. října ve Varnsdorfu. Dobrou zprávou je, že naši trenéři mají k dispozici v minulém zápase vykartovaného Daniela Součka, uzdravil se také stoper Jiří Piroch. Zdravotní trable naopak na hřiště stále nepustí Quadriho Adedirana.

Přijeďte nás do Příbrami osobně podpořit. Dukla, do toho! 

Poslední zápasy obou týmů

FK Dukla Praha  FC Vysočina Jihlava 1:2 (1:2)

Branky: 26. Červenka – 23. Krčík, 31. Peřina. ŽK: Piroch, Habovda, Barac, Kulhánek – Křišťál, Ritter. Rozhodčí: Opočenský – Vyhnanovský, Matoušek. Střely na bránu: 2:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:6. Držení míče (v procentech): 49:51.

Sestava Dukly: Rada – Ruml (38. Kovernikov), Kulhánek, Konan (46. Piroch), Barac – Habovda – Breda (74. Pázler), Kozel (67. Cienciala), Bin, Buchvaldek (67. Hrubeš) – Červenka.

1. FK Příbram – FK Ústí nad Labem 2:0 (1:0)

Branky: 28. Vilotič, 70. Wágner. ŽK: Vilotič, Soldát – Krobot, Čičovský, Kabantsov. Rozhodčí: Orel – Vlček, Arnošt. Střely na bránu: 5:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:6. Držení míče (v procentech): 51:49. 

Sestava Příbrami: Melichar  Kvída, Halinský, Fišl, Vilotič  Procházka (71. Antwi), Čermák, Pilík (71. Hájek), Vávra (60. Soldát), Novotný (60. Gembický)  Wágner.