clanek-1
  • WU19

  • 05.04.2022

WU18: Shrnutí zimní přípravy dorostenek

Dorostenky v neděli zahajují jarní část sezóny v Českých Budějovicích. V článku se dozvíte, jak probíhala jejich příprava.

Dorostenky zahájily přípravu 10.1. v domácím prostředí na Julisce. Tréninky probíhaly 4x týdně a koncem března proběhlo mini soustředění. "Od ledna se v tréninku objevilo celkem 32 dorostenek a pravidelně se také do tréninků a zápasů zapojují hráčky kategorie WU15 a naopak některé hráčky již trénují s ženským A-týmem a nastupují v 1.lize žen. Z podzimního kádru některé hráčky skončily nebo přestoupily jinam, ale také jsme uvítali dvě nové hráčky ze Sparty Praha, které nám zvednou herní kvalitu a konkurenci v týmu.“ okomentoval změny v kádru trenér Lukáš Smrčka.

Příprava byla tři měsíce dlouhá a zahrnovala celkem jedenáct odehraných přípravných duelů s bilancí 4-1-6.

FKD – SK Líšeň WU18 0:4

FKD – SK Slavia Praha WU15 0:4

FKD – TJ Spartak Myjava WU18(SVK) 1:5 Branka: Krajčová

FKD – FC Viktoria Plzeň WU18 1:3 Branka: Mocová

FKD – FK Teplice WU18 4:1 Branky: Köhlerová, Opičková, Synovcová, Pelíšková

FKD – České Budějovice ženy 4:5 Branky: Pelíšková 2, Holečková, Vojáčková

TJ Sokol Třebeš ženy – FKD 3:6 Branky: Silbernáglová 3, Kanzelsbergerová 2, Köhlerová

FKD – FC Baník Ostrava WU18 2:2 Branky: Köhlerová, Holečková

FKD – Uherský Brod ženy 5:1 Branky: Krůtová, Holečková, Pelíšková, Kanzelsbergerová, Krajčová

FKD – AC Sparta Praha WU18 1:0 Branka: Köhlerová

FKD – FK Zlíchov ženy 1:4 Branka: Smetanová

"Začátek přípravy nám komplikovaly nemoci a karantény, když už se situace zlepšila, tak začaly jarní prázdniny. Z těchto důvodů jsme v každém zápase nastoupili v odlišné sestavě a na herním projevu to bylo hodně znát. Dvě utkání byla velmi kvalitní a to proti Baníku Ostrava, když jsme v 5. minutě prohrávali již 0:2, ale poté jsme byli lepším týmem a soupeře do ničeho nepustili. Další velmi dobré utkání bylo proti dorostenkám Sparty, které přijely s méně vytíženými hráčkami doplněné o starší žákyně. V tomto utkání ve vysokém tempu jsme soupeře do vážnější šance nepustili a v 88. minutě rozhodli po chytře zahraném rohu na přední tyč. Ostatní utkání byla z naší strany méně kvalitní, ale věřím, že jsme se z nich poučili a v lize navážeme na dvě výše zmiňované utkání.“ zhodnotil přípravná utkání trenér Lukáš Smrčka.