clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.04.2022

Druhý jarní duel na Julisce. Dukla chce proti Líšni zlepšit domácí bilanci

Podruhé v jarní části sezony nastoupíme doma na Julisce. Našim sobotním soupeřem je v rámci 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Líšeň, která se v tabulce drží na barážové pozici. Duel má výkop ve 14:30 hod. a živě ho vysílá také stanice ČT Sport.

„Očekávám hodně bojovný zápas. Líšeň teď má vítěznou formu a bude to chtít u nás potvrdit, my ale musíme zabrat a konečně zlomit špatnou sérii. Je to ideální zápas k tomu, abychom se odrazili k lepším výsledkům,“ řekl před utkáním obránce Ondřej Ruml.

V tabulce je Líšeň druhá s 38 body, Dukla má o 12 bodů méně a je na sedmé příčce. Máme taky ale odložený zápas s Jihlavou k dobru, který se bude dohrávat už teď ve středu 6. dubna od 16:30 hod. na Julisce.

Oba soupeře odlišuje aktuální forma. Líšeň vyhrála tři z posledních čtyř zápasů, včetně překvapivého triumfu na půdě brněnského rivala Zbrojovky v poměru 3:1. Dukla naopak na jaře ještě nevyhrála –  remizovali jsme v Chrudimi (1:1)doma s Táborskem (0:0) a naposledy minulý týden prohráli v Opavě.

Jihomoravané pokračují v dobrých výkonech i přesto, že tým v zimě opustily dvě klíčové opory Jan Silný a Jakub Kučera. Vidina případného postupu je ale pro mužstvo stále velkou motivací. Od města Brna dokonce dostali přislíbeno, že by své duely v nejvyšší soutěži mohli hrát na stadionu Zbrojovky.

Pro Duklu je varováním, že Líšeň umí venku sbírat body. V tabulce venkovních zápasů jsou Marvani druhým nejlepším týmem v soutěži a na cizích hřištích nasbírali dokonce více bodů, než Dukla doma…

Právě domácí bilance je pro nás velkým varováním a zároveň motivací ke zlepšení. Na Julisce jsme vyhráli jediný z posledních šesti zápasů, když jsme 6. listopadu porazili Zbrojovku 1:0. Poslední dva duely na tomto stadionu proti Třinci a Táborsku skončily shodným skóre 0:0.

„Sám nevím, jak je možné, že nám to doma nejde. Musíme to změnit. Není možné, abychom doma soupeřům rozdávali body. Věřím, že to teď napravíme a v dobrých výsledcích budeme pokračovat i dál,“ dodal Ondřej Ruml.

Zapracovat chceme také na bilanci vzájemných zápasů proti Líšni. Soupeři jsme dvakrát za sebou podlehli 0:3, poslední střetnutí těchto mužstev na Julisce skončilo v říjnu 2020 remízou 2:2.

Poslední zápasy obou týmů

Slezský FC Opava – FK Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 35. Rataj, 45+1. Janoščin. ŽK: Rychlý – Souček, Červenka, Peterka, Konan. Rozhodčí: Starý – Machač, Pfeifer. Střely na bránu: 4:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:2. Držení míče (v procentech): 51:49.

Sestava Dukly: Reichl – Ruml, Kulhánek, Konan, Kovernikov (57. Breda) – Peterka – Souček, Kozel, Bin (83. Pázler), Buchvaldek (46. Hrubeš) – Červenka (57. Cienciala).

SK Líšeň 2019 – FK Fotbal Třinec 2:0 (0:0)

Branky: 64. Ševčík, 88. Matocha. ŽK: Toutou – Foltyn. Rozhodčí: Franěk – Slavíček, Hádek. Střely na bránu: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 10:3. Držení míče (v procentech): 50:50

Sestava Líšně: Veselý – Černín, Ševčík, Lutonský, Jeřábek – Málek (90. Minařík) – Pašek, Šumbera (79. Bednář), Matocha, Machalík (66. Krška) – Zikl (79. Toutou).