clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.03.2022

Dukla míří do Slezska. V pátek večer nastoupíme proti Opavě

Atraktivní večerní zápas pod umělým osvětlením čeká Duklu v páteční předehrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Opavě. Duel na Městském stadionu v Lípové ulici má výkop v 18:00.

Opava je pro nás hned po Třinci druhým nejvzdálenějším protivníkem. Připomeňme však, že právě v Třinci jsme v letošní sezoně dokázali vyhrát, a sice v červenci hned ve druhém kole poměrem 3:1. Více o utkání čtěte  ZDE.

Utkají se dva sousedé v tabulce. Opava je šestá (29 bodů), Dukla sedmá (26). Máme ale odložený domácí zápas proti Jihlavě k dobru, nastoupíme k němu ve středu 6. dubna od 16:30.

„Opava je ambiciózní tým s pěkným stadionem a celkově výborným zázemím. Očekáváme, že přijde hodně lidí a zápas pod umělým osvětlením bude mít po všech směrech vynikající atmosféru,“ řekl Vít Vrtělka, asistent trenéra Dukly. „Věřím, že se s tím popereme a bude nás to motivovat k ještě lepšímu výkonu.“

Slezský FC začal jaro porážkou ve Vyškově 1:4, v dalším kole doma přehrál Třinec poměrem 3:0 a naposledy remizoval 0:0 v Chrudimi. Na svém stadionu zatím Opavští v této sezoně prohráli pouze jednou, a to v prosinci proti vedoucímu Brnu.

V dresu Opavy už nepůsobí náš bývalý hráč Lukáš Holík, který odešel do Karviné. Vzpruhou pro našeho soupeře byl ale jistě návrat kapitána Jana Žídka, který celý podzim promarodil. Dukla pro páteční duel nemůže využít zraněné Kozmu, Pirocha, Adedirana a také Barace, který nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu.

„Čeká nás dobrý zápas. Budu se opakovat, ale musíme zapracovat na efektivitě a řešení situací v poslední třetině hřiště. Proti Táborsku jsme gól nedali a celkově to od nás bylo málo, musíme se zlepšit,“ doplnil Vrtělka.

V prvním vzájemném utkání tohoto ročníku jsme dokázali doma Opavu porazit, když jsme na konci srpna vyhráli na Julisce  v atraktivním střetnutí 3:1.

Poslední zápasy obou týmů

FK Dukla Praha  FC MAS Táborsko 0:0

ŽK: Barac, Cienciala – Plachý, Kosek, Javorek, Liepa. Rozhodčí: Raplík – Leška, Novák. Střely na bránu: 1:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:8. Držení míče (v procentech): 51:49.

Sestava Dukly: Reichl – Barac (68. Hrubeš), Kulhánek, Konan, Kovernikov – Peterka – Souček, Kozel, Bin (46. Breda), Buchvaldek (68. Cienciala) – Červenka.

MFK Chrudim  SFC Opava 0:0

ŽK: Janoščín, Bílek, Kadlec – Tichai (as. trenéra) ČK: 74. Šejvl. Rozhodčí: Černý – Horák, Poživil. Střely na bránu: 0:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Držení míče (v procentech): 53:47.

Sestava Opavy: Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec (80. Kopečný) – Rychlý, Bílek (72. Macháček) – Šigut (62. Ščudla), Darmovzal (86. Macháček), Kramář (62. Pikul) – Rataj.