clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 18.03.2022

První domácí zápas jara. Na Julisku míří Táborsko

Kvůli odloženému utkání proti Jihlavě bude až sobotní vystoupení našim prvním domácím v jarní části sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Zápas s Táborskem má výkop v 10:15 hod.

Těšte se na bohatý zápasový program, jehož součástí bude i tombola o skvělé ceny a vyhlášení velké podzimní soutěže s ČSOB. Po dlouhé době si na tribunách užijete také přítomnost našeho maskota. Vstupenky na zápas zakoupíte online ZDE, nebo před utkáním na pokladnách stadionu.

Táborsko, stejně jako Dukla, v minulém kole remizovalo 1:1. Jihočeši uhráli tento výsledek na domácím hřišti proti Vyškovu, kde jako první inkasovali a po změně stran vyrovnali po neuvěřitelné trefě záložníka Petra Plachého, který poslal míč přímo z rohového kopu tak šikovně, že zapadl až do sítě.

Půjde o souboj sousedů v tabulce. Dukla je osmá, Táborsko deváté. Oba týmy od sebe dělí dva body. Dukla jich má 25, soupeř 23.

„Pokud budeme chtít uspět, musíme zlepšit efektivitu a proměnit naše šance. Bez toho to nejde. Už také potřebujeme získat tři body, navíc v domácím prostředí,“ řekl k utkání Vít Vrtělka, asistent trenéra Dukly.

Do jara vstoupili Táborští pod vedením nového trenéra, kterým je Lotyš Sergejs Golubevs. Ten nahradil Miloslava Brožka, jenž zamířil do pražské Slavie. Oba kluby totiž na úzké bázi spolupracují. Tým také prošel částečnou personální obměnou, doplnili ho například mistr slovinské ligy Kevin Žížek nebo trojice hráčů hostující z prvoligových Českých Budějovic (Janáček, Javorek, Krch).

Na rozdíl od nás odehrál náš sobotní soupeř na jaře už dvě utkání, na výhru ale zatím čeká. Prohrál 1:2 ve Vlašimi a v posledním již zmíněném střetnutí remizoval s Vyškovem. Dukla kvůli odložení sehrála zatím jen zápas v Chrudimi. Na Julisce se představí poprvé od 27. listopadu ( remíza s Třincem 0:0).

„Uděláme vše proto, abychom zvítězili. Věřím, že to bude vidět i na hřišti na každém z hráčů. Chceme vylepšit naší domácí bilanci a udělat taky radost našim fanouškům,“ dodal Vrtělka.

Dukla už v této sezoně dokázala Táborsko porazit, na konci srpna jsme na jihu Čech vyhráli 1:0 po trefě Davida Kozla ze závěru prvního poločasu. Utkání tehdy ovlinila i silná dešťová přeháňka a podmáčený terén.

Poslední vzájemné utkání

FC MAS Táborsko – FK Dukla Praha 0:1 (0:1)

FC MAS Táborsko:

Pecháček – Navrátil, Almeida, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (70. Kopečný), Icha (85. Drozd), Boula, P. Plachý (60. Rafa) – Jakub Matoušek, Provazník (60. Mu. Tijani).

FK Dukla Praha:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Peterka, Cienciala (64. Souček), Kozel (66. Kozma), Faleye (46. Šebrle) – Buchvaldek (86. Bin), Fábry.

Branky: 44. Kozel. ŽK: Holiš, Almeida – Faleye, Barac, Buchvaldek, Šebrle. Rozhodčí: Vojkovský – Pochylý, Dohnálek. Střely na bránu: 3:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Držení míče (v procentech): 54:46.