clanek-1
  • B-tým

  • 09.03.2022

Rozhovor s trenérem B-mužstva Alešem Majerem

Také naše B-mužstvo uzavřelo o víkendu přípravu na jarní část sezony. Trenéru Majerovi jsme tedy položili několik otázek před ostrým startem mistrovské soutěže.

Aleši, vzhledem k termínu ukončení podzimní části sezony se prodloužila i ta přípravná část. Mužstvo sehrálo kromě tréninků celou řadu utkání. Jak jsi byl spokojen s přístupem hráčů jak k tréninkové činnosti, tak k herní přípravě?

Je pravda, že období mezi mistrovskými zápasy bylo mimořádně dlouhé, stihli jsme za čtyři a půl měsíce odehrát 16 přípravných zápasů. Přístup hráčů byl po celou dobu v pořádku, zápasy kluci odehráli s chutí, pro celý realizační tým je radost pracovat s takovými hráči a lidmi, jaké v týmu máme. Na klucích se projevuje dlouhodobá vynikající práce všech trenérů mládeže v Dukle, přicházejí do B-týmu výborně připraveni po fotbalové i osobnostní stránce.

Došlo v kádru B-mužstva během přípravného období k nějakým výrazným změnám?

Do širšího kádru A-týmu se posunuli Filip Matoušek a David Ludvíček. Oproti podzimu nebude v kádru Tomáš Bican, který odejde na hostování. Chtěl bych Tomášovi ještě jednou moc poděkovat za jeho přístup a přínos pro celý tým. Z hostování v Chlumci nad Cidlinou se vrátil David Čížek a novou tváří v mužstvu je Filip Lehký, který k nám přišel za Zlína.

Během přípravy dostali prostor v B-týmu i někteří hráči z dorostu. Jak bys hodnotil jejich přístup a výkony.

Kluci z dorostu podávali v přípravě velmi dobré výkony, kterými jednoznačně zvýšili konkurenci v týmu. Filip Špatenka má velmi blízko do nominace k zápasům v ČFL. Filip Ulman, Radek Fojt a Nikolas Krenciv budou ještě nastupovat za dorost, ale myslím, že především Nikolas má šanci zapojit se do mistrovských zápasů ve třetí lize.

V neděli čeká tým vstup do jarní části sezony. Jaký má mužstvo cíl?

Do jarní části soutěže bychom měli jít s velkou pokorou, mužstvo bude opět omlazené a ostatní týmy spíše posílili. Soutěž je navíc hodně vyrovnaná a jarní část bývá vyhrocenější než podzim. Na druhou stranu si myslím, že pokud se kluci chtějí posunout do profesionálních soutěží, tak bychom měli opět atakovat pořadí v první pětce soutěže. Bude hodně záležet na tom, jak se vyrovnáme s pojetím fotbalu u většiny našich soupeřů, které se velmi liší od toho, jak se týmy prezentují v přípravném období.