clanek-1
  • B-tým

  • 07.03.2022

U19 v generálce podlehla Mezinárodnímu svazu mládeže

Proti týmu, který je tvořený Ukrajinskými studenty (19 – 21 let), kteří si prošli ligovými akademiemi na Ukrajině, jsme měli celý zápas převahu, kterou jsme bohužel nedokázali přetavit v branky.

FK DUKLA Praha U19 - Mezinárodní svaz mládeže   0 : 1 (0 : 1)

Branka: 17. 0:1

Sestava DUKLY: Gothard – Krejčí (60. Hendrych), Ungerman, Löffler, Fojt –Nikl, Krenciv, Břeh – Novotný, Klouček (46. Yarullin), Magdi (60. Bartošek)

Proti pohyblivému a dobře organizovanému soupeři jsme si vytvořili od začátku zápasu převahu, kterou jsme však nedokázali zúročit brankově. Soupeř naopak z minima vytěžil maximum, když proměnil trestný kop z šestnácti metrů ve vítěznou branku. V dobrých možnostech jsme totiž nebyli dostatečně přesní, nebo dobře zasáhl hostující brankář. Ve druhém poločasu jsme soupeře ještě více zamkli na jeho polovinu, v hustém bloku jsme však nacházeli cestu k zakončení jen velmi těžko. V předchozích přípravných zápasech byly zápasy podstatně otevřenější. Z tohoto pohledu pro nás byl charakter zápasu skvělým testem, protože v soutěži nás budou čekat zápasy podobného ražení velmi často. Otevřel se nám tak prostor pro řešení podobných herních situací v tréninkovém procesu.