clanek-1
  • A-tým

  • 18.02.2022

Návrat na Julisku. Dres Dukly bude znovu oblékat záložník David Breda

Záložník David Breda je další novou tváří v naší sestavě. Šestadvacetiletý hráč se s týmem připravuje už od minulého týdne a nyní podepsal smlouvu do léta 2023.

„David patří mezi hodně kreativní hráče a určitě zvýší naši variabilitu v útoku. Může nám hodně pomoct v koncovkách právě v těch zápasech, kde bude třeba soupeře udolat a zlomit, s čímž se dlouhodobě potýkáme. David umí být gólový, umí připravovat šance jak ze hry, tak i ze standardních situací. Věříme, že v Dukle prodá svůj talent, vydrží zdravý a naváže na tu svou nejlepší sezónu ve Varnsdorfu, případně i na ty výkony, kterými zaujal v Jablonci,“ uvedl Jan Staněk, sportovní ředitel Dukly.

Breda prostředí na Julisce zná, v našem dresu už působil na hostování v ročníku 2018/2019 v nejvyšší soutěži. Vrací se oklikou přes Jablonec, Varnsdorf a Chrudim, kde strávil poslední rok a půl.

Je odchovancem Hradce Králové, nejvíce startů ale zapsal v Jablonci za první i rezervní tým. Breda jde ve stopách svého otce, ten stejně jako junior hrál za Hradec, Jablonec i Liberec a rok strávil také v německém Düsseldorfu.

„Jsem hrozně rád, že se Dukla ozvala. Nečekal jsem, že bych se mohl ještě na Julisku někdy vrátit. Mám z toho radost a chci týmu co nejvíce pomoci,“ řekl David Breda.