clanek-1
  • U19

  • 09.02.2022

U19 - zasloužené vítězství vysokým rozdílem proti extraligové Karviné

Tým MFK za námi přijel z Karviné na otočku do Satalic. Zápas hraný v nepříjemném větru jsme rozhodli ve druhém poločase, kdy jsme k úvodní brance z pokutového kopu přidali další čtyři.

FK DUKLA Praha U19 - MFK Karviná   5 : 1 (1 : 0)

Branky: 38. Krenciv (PK), 47. Samson (Břeh), 58. Ulman (Břeh), 60. Nikl (Ulman), 64. Magdi (Löffler) – 53. 2:1, 83. 5:2

Sestava DUKLY: Gothard – Ulman, Ungerman, Löffler, Krejčí – Bačinský (46. Břeh), Krenciv, Nikl – Novotný (60. Magdi), Bohatý (46. Samson), Magdi (46. Pavlovský)

V úvodu si hosté vytvořili dvě silné šance ve kterých naštěstí neskórovali. Postupem času se hra vyrovnala a i my jsme měli možnosti skórovat. Akce jsme bohužel nedotáhli a tak jsme šli do vedení až chvilku před přestávkou po doraženém pokutovém kopu Krenciva, kterému předcházel faul na Bačinského. Hned dvě minuty po přestávce se po krásné akci prosadil Samson, hosté však z nákopu a nedorozumění stopera s brankářem snížili. Třemi brankami v rozmezí šesti minut jsme však utkání rozhodli a nic na tom nezměnila ani branka hostů osm minut před koncem.

Trenér Tomáš Kulvajt byl po utkání spokojen: "Zápas jsme odehráli ve vysokém tempu a všichni hráči bez rozdílu podali velmi solidní výkon. Druhý poločas jsme hru ovládli. Moc mě těší vysoká produktivita a způsob, jakým jsme branek dosáhli. Všechno to byly nádherné akce, do kterých se zapojilo velké množství hráčů. Zároveň jsme krom slušné hry dokázali proti extraligovému týmu dotáhnout zápas do vítězného konce, což už kluci potřebovali."