clanek-1
  • U19

  • 06.02.2022

U19 - po obratu nakonec porážka v Olomouci

Proti dalšímu extraligovému týmu jsme zvládli na výbornou 65 minut, poté jsme však v rychlém sledu inkasovali a nakonec podlehli tříbrankovým rozdílem.

Sigma Olomouc - FK DUKLA Praha U19     6 : 3 (1 : 1)

Branky: 19. Špangr, 61. Coufal, 65. Studený, 72. Mikulenka, 74. Mich, 86. Vyhlídal - 30. Novotný, 58. Bačinský, 63. Kasal 

Sestava DUKLY: Spilka - Krejčí, Löffler, Ungerman, Müller (60. Magdi), Fojt (65. Novotný) - Nikl (60. Yarullin), Krenciv, Samson (46. Bačinský) - Špatenka, Novotný (46. Kasal)

Jedním z cílů byl dobrý vstup do utkání, což se nám tentokrát podařilo. Zápas jsme si otevřeli aktivní hrou a mohli jít do vedení. Dvě dobré akce jsme však nedotáhli, domácí naopak po tvrdé střele do břevna a následné dorážce skórovali. Nám se po skvělé akci Špatenky a koncovce Novotného podařilo do poločasu vyrovnat a po poločasové přestávce jsme navázali na první poločas velmi aktivní hrou. Ve 100% šanci Kasala vychytal domácí brankář chvilku na to jsme však šli zaslouženě do vedení brankou Bačinského, která odstartoval divoukou šestnáctiminutovku. V 61. dokázali domácí vyrovnat z trestného kopu, ale po další akci Špatenky nás poslal opět do vedení Kasal. Domácí vyrovnali hlavou po centru zleva a v dalším minutách přidali šťastný gól z dorážky a hlavou po standardní situaci. To nás dostalo do stavu, na který jsem již nedokázali reagovat. 

Trenér Tomáš Kulvajt po zápase řekl: "Utkání bych rozdělil na dvě části. Do 65 minuty a čas po té... Do třetí vstřelené branky byl zápas z naší strany ve vysoké kvalitě. Krom vstřelených branek jsme nevyužili ještě další dvě silné šance, kvalitní organilzací jsme domácí nepouštěli do šancí a naopak byli velmi nebezpeční. Zlom přišel z části po plánovaném a z části po vynuceném střídání a třetí a čtvté obdržené brance. Na inkasované branky jsme již nedokázali reagovat, naopak se nám při snaze o obrat rozbila organizace hry, čehož dokázali domácí svou kvalitou maximálně využít. Zápas tak byl pro nás skvělou prověrkou a neocenitelnou zkušeností."