clanek-1
  • A-tým

  • 31.01.2022

Sunday Faleye stráví zbytek sezony na hostování v nigerijské lize

Útočník Sunday Faleye bude jarní část sezony působit v rodné Nigérii. Na půlroční hostování odchází do svého mateřského klubu Shooting Stars SC v tamní nejvyšší soutěži.

„Sunday se po půlroční adaptaci stal v létě platným hráčem a měl velký podíl na úspěšném startu do sezóny. Pak bohužel přišla drobná zranění a začaly mu problémy s vízy, což na hráče těžce dopadalo. To vše dohromady zapříčinilo ztrátu jeho sportovní formy,“ vysvětluje Jan Staněk, sportovní ředitel Dukly. 

„Přestože se klub snažil napravit problémy s vízem, které si hráč způsobil sám, dostal se Sunday do situace, že musí na nějaký čas opustit Českou republiku. Protože se nepodařilo sehnat pro hráče angažmá v rámci vyspělejších fotbalových zemích jako je Izrael apod., dohodli jsme se nakonec zatím na půlročním hostování v jeho mateřském klubu v Nigérii,“ doplnil Staněk.

Faleye přišel na Julisku v lednu minulého roku z rakouského Innsbrucku. V lize naskočil do 24 zápasů a dal v nich pět gólů. Ať se Ti na hostování daří, Sunday!