clanek-1
  • Články dorost

  • 30.01.2022

U19 - s bundesligovým soupeřem jsme po vyrovnaném průběhu remizovali 2:2

Díky covidovým absencím byly drážďanští v částečně kombinované sestavě doplněné o hráče z U17, ale i o trojici starších hráčů z B týmu. Dvakrát šli hosté do vedení, nám se podařilo dvakrát vyrovnat a v závěru jsme sahali po vítězství. Kýženou třetí branku jsme i přes šance nakonec nepřidali.

Sestava DUKLY:
Spilka - Ulman, Krejčí, Škoch (46. Břeh), Löffler, Fojt - Nikl (60. Gerža), Bačinský (46. Špatenka), Samson - Kasal (46. Novotný), Magdi (46. Bohatý)

Branky: 65. Samson 1:1, 84. Löffler 2:2 - 4. 0:1, 73 1:2

Proti aktuálně pátému týmu bundesligové tabulky skupiny "sever" se nám opět nevydařil úvod zápasu a už ve 4. minutě jsme podobně jako v Mladé Boleslavi inkasovali. Hosté byli v prvmím poločasu o něco silnější v držení míče, my naopak přecházeli do rychlých kontrů, které se nám však nedařilo efektivně zakončit, stejně jako možnosti po presinkových ziscích. Poločas tak skončil jednobrankovým vedením Dynama. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a s tím spojený způsob napadání, což přineslo okamžitý efekt. Soupeře jsme dostali pod tlak a bylo jen otázkou času, kdy vyrovnáme. V 65. se to podařilo Samsonovi po střele ze skrumáže. Náš aktivní způsob napadání měl však za následek hru na větší riziko v zadních řadách, což se nám vymstilo v 73. minutě, kdy se hosté po přesně zakončené akci dostali opět do vedení. I přesto jsme ve způsobu hru nepolevili. Ve dvou stoprocentních šancích drážďanské podržel skvělými zákroky brankář, vyrovnávací gól díky Vojtou Löfflerem dohrané standardní situaci nakonec přece jen přišel. V samém závěru jsme ještě sahali po vítězství, dobrou možnost jsme však nedotáhli do gólového zakončení.