clanek-1
  • A-tým

  • 05.01.2022

Ženy jdou do druhé poloviny sezóny. Prohlédněte si zimní přípravu

Ženský A tým zahájil zimní přípravu na jarní část sezony, kdy na prvním tréninku se potkalo 18 hráček. Celou přípravu bude trávit Dukla v domácích podmínkách, nejbližší utkání sehrají v neděli 16. ledna proti Líšni.

Ve čtvrtek 6. ledna zahájil A tým žen přípravu na zimní sezonu. "Celou zimu budeme trávit na Julisce nebo na Ruzyni, kde máme nejlepší podmínky pro preventivní program. Nic nám tu nechybí, rádi bychom pokračovali v nastavených podmínkách," uvedl na úvod trenér Jakub Kowolowski. Dukla se k prvnímu tréninku sešla v počtu 18 hráček, kádr ještě projde mírnými změnami během zimního období. "Bohužel doba je, jaká je, 3 hráčky máme v karanténě, tým jsme doplnili o talentované dorostenky a čekáme ještě na pohyb z venku, jak z 1. ligy, tak z nižších soutěží."

Během zimního období Dukla jednou tréninkově vyjede na herní soustředění do Ústí nad Orlicí na konci ledna. "Rozhodl jsem se opět vzít tým na soustředění do Ústí nad Orlicí, kde máme velmi dobré zkušenosti a majitel nám velmi vychází vstříc. Na něm nastartujeme herní blok v přípravě a budeme se věnovat herním principům, jak se chceme na jaře prezentovat," pokračoval Kowolowski.

Ženy odehrají celkem 8 utkání během přípravy. Letos se hráčky potkají s atraktivními soupeřkami, z ciziny na Julisku dorazí německý tým 1.FFC Fortuna Drážďany, slovenská TJ Spartak Myjava nebo maďarský celek Puskás akadémia FC. Z českých týmů se utkají s moravskými celky SK Líšeň a FC Baník Ostrava, doma poté s B týmem AC Sparta Praha. Týden před ligou odehrají naše ženy čtvrtfinále poháru žen na půdě 1.FC Slovácko. V jednání je ještě jeden soupeř na soustředění. Start jarní části načnou fotbalistky z Julisky proti AC Sparta Praha v neděli od 16:00 na UMT Juliska.

Zápasy ženského A týmu:

DatumČasSoupeřkyMísto
16.1.12:00FKD - SK LíšeňJuliska UMT
23.1.12:00FKD - 1.FFC Fortuna DrážďanyJuliska UMT
27.-30.1.soustředění A týmu a B týmu ženÚstí nad Orlicí
6.2.12:00FKD - TJ Spartak MyjavaJuliska UMT
10.2.18:30FKD - AC Sparta Praha BJuliska UMT
20.2.12:00FKD - FC Baník OstravaJuliska UMT
26.2.1.FC Slovácko - FKD (POHÁR)
1.3.18:30FKD - Puskás Akadémia FCJuliska UMT
6.3.16:00FKD - AC Sparta Praha (LIGA)Juliska UMT

"S realizačním týmem jsme se nemohli dočkat prvního tréninku a jsme velice rádi, že už to vše začalo. O víkendu pokračujeme tréninkem a společným obědem, vyhlížíme první utkání s Líšní, kde pustíme do akce všechny hráčky, které budou k dispozici, abychom je viděli, v jaké formě se vrátili z Vánoc. Cíle do sezony máme jako tým jasné, chceme udržet první ligu na Dukle i další rok, bavit se fotbalem, posouvat se dále v osobní i sportovní rovině," zakončil povídání Jakub Kowolowski.