clanek-1
  • Rozhovory

  • 20.07.2010

Trenér Luboš Kozel: Česká Lípa má kvalitní mužstvo

P R A H A - První soutěžní utkání ročníku 2010/11 je tady! Fotbalisté Dukly zamíří v sobotu na hřiště ARSENALU Česká Lípa, kde nastoupí k 1. kolu Ondrášovka Cupu. Zápas začne na Městském fotbalovém stadionu v 17.00 hodin. Co říká o utkání trenér Luboš Kozel?

Pro některé kluby je Ondrášovka Cup pouhou přípravou, pro jiné zase prestižní soutěžní, v níž chtějí dojít alespoň do čtvrtfinále. Jak k poháru přistupuje Dukla?
S myšlenkami na čtvrtfinále do toho určitě nejdeme. Pro nás je prioritou druhá liga. Nicméně jako přátelský zápas to určitě nebereme. V České Lípě odehrajeme soutěžní utkání a víme, že v případě postupu do 3. kola můžeme na Julisku přivést ligový Jablonec. A to je určitě hodně dobrý soupeř a každá taková konfrontace je pro nás přínosná.

Vy jste v Jablonci trénoval. Pro vás osobně by tedy byl duel se Severočechy velkou výzvou, že?
To už jsme hodně daleko. Zatím chceme vyřadit Českou Lípu.

Jaký vás v sobotu čeká soupeř?
Česká Lípa je kvalitním mužstvem. Viděl jsem ji v úterý, kdy hrála přátelské utkání proti Semilům. V její sestavě jsou hráči, kteří jsou schopní dát gól a rozhodnout zápas. Základ mužstva tvoří fotbalisté, jenž prošli Jabloncem nebo Libercem. Také zkoušeli třeba Richarda Culka, který byl ještě na jaře ve Viktorii Žižkov. V České Lípě je i Lukáš Hottek. To byl svého času velký talent českého fotbalu. Určitě jsou tam nebezpeční hráči.