clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.11.2021

Proti lídrovi. Na Julisku přijede vedoucí Zbrojovka Brno

V sobotním utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se proti nám postaví dosud nejlepší tým soutěže. Zápas s brněnskou Zbrojovkou má výkop v 11:00 hod a pokud se nechystáte nás přijít na stadion osobně podpořit, můžete nám držet palce v přímém přenosu ČT Sport.

Upozorňujeme fanoušky, kteří se budou při vstupu na stadion prokazovat testem, že dle nejnovějších pravidel LFA je nutné doložit PCR test maximálně 72 hodin starý či antigenní test maximálně 24 hodin starý. Nadále lze stejně jako doposud prokázat bezinfekčnost očkováním (nejpozději 14 dnů od druhé dávky) či potvrzením o prodělání nemoci covid-19 v posledních 180 dnech.

Brno se u nás na Julisce představí jako tým, který má na prvním místě tabulky náskok sedmi bodů před druhou Spartou Praha „B“. Dukla je pátá, ale vrchní polovina druhé ligy je velice vyrovnaná a případná výhra nás může posunout i o tři příčky výše.

„Zbrojovka je na druhou ligu dobře adaptovaná. Její zápasy jsou podobné, často vyhrávají o gól. Mají zkušené hráče a umí zvládat zápasy, kde se jim ne úplně tolik daří. To je jejich velká devíza,“ řekl Vít Vrtělka, asistent trenéra Dukly.

Jihomoravané za dosud třináct odehraných zápasů vyhráli desetkrát, jednou remizovali (doma s Vyškovem 2:2) a jednou prohráli (ve třetím kole v Prostějově 0:2). Mají jeden z nejlepších útoků (27 vstřelených gólů) a spolu s Líšní, která však odehrála o jeden zápas méně, nejpevnější obranu (12 inkasovaných branek).

Velký pozor si naše obrana musí dát na Jakuba Řezníčka, který už stihl stejně jako Denis Alijagič z Vlašimi nastřílet devět gólů. V závěsu za ním je s šesti brankami záložník Jakub Přichystal.

Dukla už potřebuje zabrat a napravit dojem z posledních zápasů. Hlavně ten poslední se nám nepovedl, kdy jsme na Strahově proti rezervě pražské Sparty dostali za posledních patnáct minut čtyři góly a prohráli vysoko 1:5.

„Tým je křehký, zápas zlomil druhý gól a závěr už jsme vůbec nezvládli,“ vrací se k tomuto zápasu Vít Vrtělka. „Stalo se to, co opakujeme už několik týdnu, že neumíme reagovat na nepříznivé situace. Tentokrát jsme si to vypili až do dna.“

Naši trenéři také chystají některé změny v sestavě, dvě z toho budou nevynucené – kvůli kartám nemůže nastoupit David Kozel ani Jan Peterka, tedy stálice naší zálohy.

S Brnem jsme se naposledy utkali v sezoně 2019/2020. V srpnu jsme soupeře u nás doma na Julisce porazili 2:1. Odveta na jihu Moravy tehdy skončila nerozhodně 0:0.

Na stadionu Juliska je nadále nutné dodržovat všechna hygienická opatření, především nošení respirátorů a dodržování dvoumetrových rozestupů.

Poslední zápasy obou týmu

AC Sparta Praha „B“ – FK Dukla Praha 5:1 (1:1)

Branky: 25. Gelašvili, 75. Ryneš, 81. Vitík, 88. Suchomel, 90+1. Šilhart – 2. Fábry. ŽK: Pudhorocký, Vitík – Peterka, Buchvaldek, Kozel. ČK: Kozel (mimo hřiště). Rozhodčí: Ulrich – Poživil, Bureš. Střely na bránu: 8:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:6. Držení míče (v procentech): 51:49. Diváci: 613

Sestava Dukly: Rada – Ruml (81. Šebrle), Kozma, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozel (81. Pázler), Buchvaldek, Barac, Cienciala (60. Faleye) – Fábry (84. Hrubeš).

FC Zbrojovka Brno – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:1 (1:1)

Góly: 25. Řezníček, 63. Hladík – 9. Alijagić. ŽK: 18. Moravec, 23. Texl, 52. Štěrba – 64. Broukal, 73. P. Breda, 83. Podrázký. Rozhodčí: Orel – Lakomý, Pfeifer. Střely na bránu: 6:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 11:8. Držení míče (v procentech): 49:51. Diváci: 2114

Sestava Brna: Floder – Bariš, Endl, Štěrba, Moravec – Texl (46. Hrabina) – Hladík, Ševčík (88. Rogožan), Fousek (77. Štepanovský), Přichystal (77. Černín) – Řezníček (88. Zavadil).