clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 07.11.2012

Hostíme FC Baník Ostrava

Po výhře 3:1 nad Zbrojovkou Brno náš čeká Baník Ostrava. Duel odstartuje v pátek 9. listopadu 2012 v 18,00 hod na stadionu Juliska.

Tým, který nedávno vyměnil trenéra a v posledním kole také získal 3 body za vítězství 3:2 nad Teplicemi je v současné dobĕ na 14. místě tabulky Gambrinus ligy – o bod před posledními Teplicemi a o skóre před 15. Příbramí. Ostravský celek má na kontě dvě výhry (Teplice, České Budějovice), pět remíz (Slavia, Hradec Králové, Liberec, Mladá Boleslav, Brno) a šest proher (Jablonec, Plzeň, Olomouc, Jihlava, Sparta, Příbram). Skóre Baníku je záporné a to 18:25. 

Špatné výsledky týmu odnesl trenér Radoslav Látal, kterého před utkáním s Teplicemi nahradil Martin Pulpit. Tento krok se vedení klubu, který hraje své domácí utkání na Bazalech, povedl. Důkazem toho je výhra nad Teplicemi 3:2. 

Baník Ostrava má ve svém kádru několik zkušených hráčů, mezi ně jednoznačně patří Martin Lukeš, Benjamin Vomáčka   a hlavní hvězda Václav Svěrkoš, který chyběl dlouhou dobu pro zranění. V letním období došlo v táboru našeho soupeře k několika změnám. Do kolonky “odchody” se zařadili: Tomáš Marek (Jihlava), Zdeněk Šenkeřík (Bohemians/Střížkov) nebo Lukáš Magera (Mladá Boleslav). Do Baníku naopak přišli Ebus Onuchukwu, Michal Bárta, Petr Mach, Vladan Miloslavljev či Róbert Zeher. 

Poslední domácí utkání na stadionu Juliska mezi Duklou a Baníkem skončilo naší výhrou 4:1.  Doufejme, že i tentokrát zůstanou všechny body na Julisce.

Luboš Kozel: „Letos máme docela štěstí, že vždycky dostaneme soupeře, ve kterém dojde k výměně trenéra. To na mužstvo vždycky nějak zapůsobí, co se týká zvýšení motivace a větší chutí do tréninku. A když je to podpořené dobrým výsledkem, jako se to Ostravě povedlo v minulém kole, tak určitě přijedou s chutí získat další body. Ale já doufám, že naše mužstvo je v úplně stejné situaci, potřebovali jsme takovou injekci, jako se nám v Brně povedla a budeme se snažit, abychom ty tři body doma potvrdili. Uděláme pro to všechno!”

Poslední utkání soupeře

FC Baník Ostrava – FK Teplice – 3:2 (2:0)
Branky: 9. Majtán, 40. Kukec, 83. Lukeš - 84. Mahmutovič, 87. Mahmutovič (pen.). ŽK: 54. Mach, 86. Kukec, 90. Bárta, 90. Milosavljev - 39. Lukáš, 43. Vachoušek, 59. Kerič, 82. Ježdík. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Kříž. Diváci: 6238.
Ostrava: Bárta - Zawada (77. Vašenda), Kaprálik, Frydrych, Mach - Fantiš (80. Svěrkoš), Lukeš, Droppa, Kukec (90. Milosavljev) - Kraut, Majtán. 
Teplice: Grigar - Jursa (46. Vůch), Lukáš, Lüftner, Ježdík - Kerič (73. Chovanec), Jarolím, Ljevakovič, Vachoušek (63. Jindráček), Podaný – Mahmutovič. Trenér: 

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – FC Baník Ostrava - 4:1 (3:0)
Branky: 14. Vorel, 28. Pázler, 44. Lietava, 59. Svatonský - 88. Zawada. Rozhodčí: Jílek - Urban, Páral. ŽK: Lietava, Svatonský - Frydrych. Diváci: 2497.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký, Gedeon (83. Šiml), Hanousek - Pázler, Lietava (73. J. Marek), Svatonský (69. Engelmann).
Ostrava: Baránek - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Zawada – Greguš (64. Droppa), Vašenda – Magera (46. Poliaček) – Šenkeřík (46. Ferenčík), Kraut, Fantiš.