clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.10.2021

Dukla chce zabojovat o pohárový postup. V cestě nám stojí České Budějovice

Po více než měsíci se o slovo znovu přihlásil domácí pohár MOL Cup. V jeho třetím kole se ve středu doma na Julisce utkáme s prvoligovými Českými Budějovicemi. Zápas začíná v 15:30 hodin.

„Budeme chtít postoupit. Zároveň je to zápas, který nám může pomoci odrazit se a zlepšit si sebevědomí,“ uvedl Bohuslav Pilný, náš hlavní trenér. „Po špatných výsledcích v soutěži chceme ukázat, že dokážeme hrát i mnohem lépe.“

Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE máme totiž po vynikajícím úvodu za sebou aktuálně čtyři zápasy, ve kterých jsme získali jen bod za remízu v derby na Žižkově. Naposledy jsme v pátek podlehli na domácí půdě Prostějovu 0:1 po gólu ze sedmé minuty.

K pohárovému zápasu nastoupíme na Julisce poprvé po téměř třech letech, neboť jsme od listopadu 2018 hráli vždy jen na hřištích soupeřů. Naše cesta do třetího kola vedla letos přes výhry nad divizními protivníky – v Kosmonosech jsme vyhráli 3:1v Kolíně pak 2:1.

České Budějovice jako celek z nejvyšší soutěže první kolo nehrály, v tom druhém na konci srpna rozstřílely Sedlčany 6:0. Mimochodem, v sezoně 1984/85 se Dukla s Budějovicemi střetla v pohárovém finále na neutrální půdě v Třebíči, tehdy jsme uspěli po výsledku 3:1.

Dynamo přijede do Prahy povzbuzené dvěma ligovými výhrami, když porazilo Karvinou i Pardubice. Venku se ale Jihočechům nedaří, v nejvyšší soutěži patří v této statistice k nejhorším (ze čtyř zápasů mají bilanci jedné remízy a tří proher).

V naší sestavě se dají očekávat změny v sestavě, naznačil to i kouč Pilný. „Máme 22 lidí v kádru, z toho někteří kluci stále čekají na větší příležitost. Z tohoto pohledu se i po prohrách dá očekávat, že k nějakým změnám dojde,“ uvedl.

V mistrovském zápase jsme se s Českými Budějovicemi utkaly naposledy v ročníku 2014/2015. Doma jsme našeho středečního soupeře porazili 3:1, v odvetě na jihu Čech jsme po gólu z úvodu střetnutí 0:1 prohráli.

Pokud máte vstupenku na ligové utkání s Prostějovem, můžete využít akce a zakoupit lístek na pohárový zápas jen za 50Kč! 

Upozorňujeme, že všichni fanoušci musí splňovat některou z podmínek bezinfekčnosti:

  • negativní PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
  • doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní
  • certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny

Poslední zápasy obou týmů:

FK Dukla Praha – 1. SK Prostějov 0:1 (0:1)

Branky: 7. Urbanec. ŽK: Fábry, Kozma, Ruml, Peterka, Rada, Adediran, Doumbia – Omale, Zapletal, Žák. Rozhodčí: Křepský – Mikeska, Dresler. Střely na bránu: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Držení míče (v procentech): 53:47. Diváci: 506.

Sestava Dukly: Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml (77. Kovernikov) – Peterka, Kozma (77. Kozel) – Buchvaldek, Šebrle (65. Doumbia), Faleye (77. Pázler) – Fábry (34. Adediran) .

SK Dynamo České Budějovice – FK Pardubice 3:1 (2:1)

Branky: 26. Van Buren, 42. Hora, 53. Bassey – 21. Šejvl. Rozhodčí: Julínek – Hrabovský, Pochylý. ŽK: Jeřábek, Čelůstka, Solil (všichni Pardubice). Střely na bránu: 4:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:13. Držení míče (v procentech): 49:51. Diváci: 1898

Sestava Českých Budějovic: Vorel – Sladký, Králik, Talovierov, P. Novák – Javorek, Hellebrand (66. Vais) – Van Buren (88. Brandner), Hora, Mršić (66. Mihálik) – Bassey (86. Škoda).