clanek-1
  • Články mládež

  • 25.06.2021

Vítězem turnaje DUKLA MINI CUP 2021 se stalo FC Tempo Praha

Ve středu 23. června 2021 se na Julisce uskutečnil již XIX. ročník fotbalového turnaje mladších přípravek DUKLA MINI CUP 2021, jehož spolupořadatelem byl vedle UNIASK ČR a ASC DUKLA i náš klub. Turnaje se zúčastnilo 8 družstev rozdělených do dvou základních skupin, z nichž první dvě postupovala do semifinále, ostatní sehrála zápasy o 5. až 8. místo.

Ze skupiny „A“ postoupilo z prvního místa FC Tempo Praha a do semifinále ho doprovodil vítěz loňského ročníku FK Meteor Praha VIII. Skupinu „B“ ovládl tradiční účastník turnaje SK Motorlet Praha a z druhého místa postoupila do semifinále také domácí FK DUKLA Praha.

V semifinále pak dominovali oba vítězové základních skupin. Tempo přehrálo DUKLU a Motorlet zabránil obhajobě loňského prvenství Meteoru Praha. Finálový zápas přinesl napínavou podívanou a zasloužené vítězství družstvu FC Tempo Praha. V boji o bronzovou příčku si vedla lépe domácí DUKLA a na loňského vítěze družstvo Meteoru zbylo velice nepopulární 4. místo.

Titul nejlepšího střelce turnaje získal suverénně Jan MATĚJA z Meteoru Praha VIII, když zaznamenal úctyhodných 19 branek. Nejlepším brankářem byl vyhodnocen Matěj GROLL z FK Dukla Jižní Město.

Turnaj měl jako každoročně velmi dobrou sportovní i společenskou úroveň, ceny nejúspěšnějším účastníkům předával mj. Mgr. Imrich BUGÁR, mistr světa v hodu diskem a stříbrný medailista z OH Moskvě, který v současné době vykonává funkci předsedy UNIASK ČR, a slavnostního zahájení turnaje se zúčastnil Günter BITTENGEL, bývalý hráč DUKLY a našeho reprezentačního celku, který je v současné době předsedou FK DUKLA Praha, spolek a manažerem mládeže.

Závěrem je třeba poděkovat všem partnerům a sponzorům turnaje, bez nichž by nebylo možné tuto akci v daných rozměrech a kvalitě uspořádat – Magistrátu hl. města Praha, Vojenským lesům a statkům ČR a Vojenské zdravotní pojišťovně, Národní sportovní agentuře a Městské části Prahy 6 .

Výsledkový servis:

Skupina „A“: 

FC Tempo Praha – FK Meteor Praha VIII 16 : 7
FC Tempo Praha – TJ Ruzyně 17 : 2
FC Tempo Praha – FK Dukla JM 14 : 8
FK Meteor Praha VIII – TJ Ruzyně 12 : 3
FK Meteor Praha VIII – FK Dukla JM 8 : 7
TJ Ruzyně – FK DUKLA JM 8 : 6

Skupina „B“: 

SK Motorlet Praha – FK DUKLA Praha 5 : 4
SK Motorlet Praha – SK Aritma Praha 11 : 4
SK Motorlet Praha – SK Střešovice 1911 10 : 3
FK DUKLA Praha – SK Aritma Praha 13 : 6
FK DUKLA Praha – SK Střešovice 1911 17 : 3
FK DUKLA Praha – SK Střešovice 1911 12 : 5

Utkání o 7. místo: Dukla JM - SK Střešovice 1911 10 : 4
Utkání o 5. místo: TJ Ruzyně – SK Aritma Praha 11 : 5

Semifinále:
FK Motorlet Praha – FK Meteor Praha VIII 8 : 5
FC Tempo Praha - FK DUKLA Praha 9 : 5

Utkání o 3. místo: FK DUKLA Praha – FK Meteor Praha VIII 13 : 8

Finále: FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 8 : 6

Konečné pořadí:
1. FC Tempo Praha
2. SK Motorlet Praha
3. FK DUKLA Praha
4. FK Meteor Praha VIII
5. TJ Ruzyně
6. SK Aritma Praha
7. Dukla JM