clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 07.05.2021

Na hřiště lídra. Dukla se představí v Hradci Králové

Je před námi předposlední venkovní zápas této sezony. Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajíždíme do Hradce Králové, kde má duel začátek v sobotu v 15:45 a živě ho vysílá ČT Sport.

Duklu čeká nejtěžší možná zkouška. Votroci vyhráli devět (!) zápasů v řadě, ligu vedou s desetibodovým náskokem a v sobotu proti nám budou mít extra motivaci – v případě vítězství si totiž zajistí postup do nejvyšší soutěže.

„Bude to pro nás jako každý jiný zápas. Nemáme co ztratit a věříme, že odehrajeme dva dobré poločasy,“ řekl obránce Jiří Piroch, při zranění Daniela Kozmy současný kapitán týmu. „Hradec má dlouhou šňůru vítězství a od začátku sezony pravidelně sbírá body. Budeme je chtít potrápit a odčinit porážku se Žižkovem.“

Právě středeční pražské derby bylo pro Duklu až příliš kruté. Po trefě Sundaye Faleye z penalty jsme v 78. minutě šli do vedení a mířil za vítězstvím, jenže soupeř po dvou rozích v nastaveném čase skóre otočil a vyhrál. Znamenalo to pro nás první porážku pod trenérem Bohuslavem Pilným.

Ten bude mimochodem v Hradci našeho střelce dvou posledních gólů Sundaye Faleye postrádat kvůli karetnímu trestu. Dobrou zprávou je naopak návrat Daniela Součka, jenž proti Žižkovu odehrál celých 90 minut.

Hradec vévodí takřka všem dostupným statistikám a na prvním místě tabulky je zaslouženě. Vstřelil nejvíce gólů ze všech a nejméně jich inkasoval. V této sezoně prohrál v lize jen dvakrát – v Líšni 1:2 a doma s Prostějovem 0:1.

Dukla je na druhou stranu pod novým trenérským vedením venku zatím stoprocentní (výhry 1:0 v Jihlavě a v Chrudimi) a věří si i na Hradec. S našim sobotním soupeřem jsme v tomto ročníku dvakrát remizovali: v prosinci v lize na Julisce 1:1 a pak v zimní Tipsport lize na neutrální půdě 3:3.

Speciální duel čeká kouče Pilného, jenž jako hráč strávil v Hradci většinu kariéry. Na východ Čech se vrátil také jako trenér a postoupil s ním do nejvyšší soutěže.