clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.04.2021

První zápas po karanténě. Dukla jede na hřiště Třince

Téměř čtyřtýdenní pauza je u konce. Duklu čeká náročný duben, který odstartuje soubojem na půdě Třince, nejvýchodnějšího soupeře druholigové mapy. Zápas 16. kola má výkop v sobotu v 16:30 a můžete ho sledovat živě na internetovém streamu přes odkaz níže.

Třinec jsme v září na Julisce porazili 3:1, do odvety ovšem jdeme v odlišném rozpoložení. Zatímco Třinečtí od začátku jara odehráli tři ligové a jeden přátelský duel, Dukla od 8. března po jasném vítězství nad Ústím nad Labem (5:0) stála. Hygienická stanice nás totiž pár dnů po zápase kvůli zvýšenému počtu případů koronaviru poslala do karantény.

Po ní mužstvo začalo v omezeném režimu s tréninkem, ale nestihlo ani jeden ostrý přátelský mač. Ten přijde až teď v Třinci. „Epidemie nás postihla celkem masivně, počet pozitivních byl velký. Snažili jsme se udělat všechno proto, abychom uspíšili návrat na hřiště a alespoň do plného tréninku, ale nebylo to jednoduché. Bude ještě nějakou dobu trvat, než se s tím po všech stránkách srovnáme,“ řekl Roman Skuhravý, hlavní trenér týmu.

„Nechceme hledat výmluvy. Situaci bereme jako fakt a těšíme se na to, že zase začneme hrát. Duben bude těžký a jsme na něj připravení. S podobným zápasovým vytížením máme zkušenosti už z jara minulého roku,“ dodal trenér.

Náš sobotní soupeř vedený trenérem Františkem Strakou je v tabulce až jedenáctý a na jaře se zatím trápí – prohrál s Blanskem i s Vlašimí a remizoval s Varnsdorfem. Ve všech těchto duelech navíc nedokázal vstřelit ani gól. Chuť si Třinec spravil až v přátelském utkání proti prvoligové Opavě, kterou minulý týden porazil 1:0.

„Druhá liga je obrovsky vyrovnaná a týmy se navzájem dobře znají, takže o Třinci máme hodně informací. Je to dobře poskládaný agresivní tým s vysokou fotbalovou kvalitou, který má výsledkové výkyvy. Nebude to nic nic jednoduchého, ale na analýzu jsme měli spoustu času a věřím, že zápas přes všechny okolnosti zvládneme,“ doplnil Skuhravý.

V již zmíněném zářijovém měření sil jsme doma proti Třinci od sedmé minuty prohrávali, ještě v první půli jsme však skóre po trefách kapitána Daniela Kozmy a Kim Seung Bina dokázali otočit. Triumf 3:1 potvrdil ve druhém poločase Mohamed Doumbia.

Duklu čeká v Třinci první jarní venkovní duel. Na podzim jsme dvě poslední střetnutí na hřišti soupeře zvládli ( výhra 2:0 na Proseku proti Žižkovu1:0 v Táborsku). Držte nám palce, ať uspějeme i tentokrát!

Fandit nám můžete na dálku u internetového streamu: