clanek-1
  • A-tým

  • 12.02.2021

V dalším přátelském zápase se Dukla představí ve Vlašimi

Dukla má na programu další přátelské utkání. V sobotu k němu zajíždíme na hřiště Vlašimi, kde se bude hrát ve sportovním areálu Na Lukách na umělé trávě. Duel má výkop ve 13:00.

„Doufám, že zápas zvládneme. Budeme se snažit být silní na míči, dominovat ve hře a přesunout naši práci z tréninku do zápasu,“ řekl směrem k utkání záložník Lukáš Buchvaldek.

„Jsme teď v celkem náročném tréninkovém období, nabíráme objem a makáme na sobě. Nepomáhá nám ani ta zima, ale je to pro všechny stejné,“ dodává. „Musíme se hlavně dobře rozhýbat, protože hrát zápasy v těchto teplotách není pro tělo moc příjemné. Hůř se taky dýchá. Chceme se ale soustředit hlavně na to, abychom uspěli.“ 

Zatímco Dukla už stihla v zimním přípravném období odehrát sedm zápasů (včetně poháru na Slavii), Vlašim po konci podzimní části soutěže nazula kopačky dosud jen dvakrát. A v obou případech vítězně, když vyhrála 4:2 na Vyšehradě a minulý víkend porazila doma po gólu z penalty 1:0 Žižkov.

Dukle se v neděli nepovedl přátelák v Plzni s „béčkem“ Viktorie, ve kterém podlehla 1:3. Jinak má ale v přípravných zápasech bilanci tři výher a dvou remíz. Kromě sobotního utkání máme zatím potvrzený ještě další přátelský duel se Slavií „B“ v sobotu 20. února na Xaverově.

S Vlašimí jsme odehráli na podzim duel 8. ligového kola, kde jsme i přes střeleckou převahu padli na soupeřově hřišti nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.