clanek-1
  • Klub

  • 23.12.2020

Vánoční a novoroční přání

Jménem fotbalové Dukly Praha bych chtěl touto cestou popřát všem našim fanouškům klidné, pokojné vánoční svátky, prožité v kruhu nejbližších a hlavně ve zdraví. Štěstí a zdraví nechť je provází i během celého příštího roku 2021! Pokud k jejich spokojenosti v příštím roce přispějeme i my v Dukle, udělá to radost nejen jim, ale také nám všem, kteří v Dukle s tímto předsevzetím pracujeme. 

Čtu docela pravidelně jejich připomínky v diskusním fóru a vždy si při tom uvědomuji, jak málo jsou informováni o dění v klubu. Pokud to zdravotní situace v zemi dovolí, budeme se s nimi muset častěji scházet a více s nimi pracovat.

Prozatímní výsledky A mužstva, které je, ať chceme nebo nechceme, výkladní skříní klubu, nás zatím neopravňují k vysokým ambicím, které jsme si před sezónou vytkli. Budeme se všichni snažit, aby nám jarní část vyšla lépe, než ta podzimní.

Dukla Praha má od léta nové vedení. Myslím, že nejkvalitnější z těch, která tu od roku 2015 pamatuji. Mladé, pracovité, energické a přitom nepostrádající nezbytné zkušenosti. To je určitý příslib pro budoucnost. Na rozdíl od svých předchůdců bude ovšem toto vedení muset čelit daleko složitější situaci (a nemyslím tím jen koronavirus) a nebude mít už tak komfortní podmínky, jakým se před nimi těšili ve funkcích sportovního a výkonného ředitele jejich předchůdci. 

Logicky se jim tím zúží i jejich manévrovací prostor. Přesto věřím, že si s touto situací dokáží poradit, protože vidím jejich motivaci a tou nejsou prioritně peníze. Věřím, že se stejnou motivací půjdou do jarních bojů i naši hráči a všichni, kdo v klubu a pro klub pracují.

Na závěr bych chtěl popřát všem našim příznivcům, hráčům současným i bývalým (velmi nás mrzí, že se s našimi legendárními fotbalisty nemůžeme nyní pravidelně setkávat, jak bylo na Julisce zvykem), realizačním týmům, funkcionářům klubu i ostatním našim pracovníkům, aby ten nový rok 2021 byl lepší, než ten končící. Navzdory prognózám, které jsou právě opačné.

Radostné Vánoce a šťastný, úspěšný nový rok!

Ing. Bohumil Paukner
Předseda představenstva FK Dukla Praha a.s.