clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.11.2020

Duklu čeká pražské derby. Na Proseku se utká s Viktorií Žižkov

Dva dny pauza a znovu do akce. Nabitý zápasový program proti sobě svede v malém pražském derby Duklu a žižkovskou Viktorii. Zápas 10. kola má výkop v sobotu ve 13:30 a odehraje se v žižkovském azylu na Proseku.

Domácí klub zajistí z utkání živý video stream. Odkaz na něj poskytneme v den utkání.

Proti pražským týmům jsme zatím v letošní sezoně stoprocentní – vyhráli jsme v prvním kole na Strahově proti Vyšehradu i v poháru proti Admiře, proti Žižkovu ale nenastoupíme v ideálním rozpoložení.

Dukla nevyhrála už pět zápasů v řadě, po reprezentační pauze jsme navíc ve dvou duelech nebodovali a nevstřelili ani gól. S Žižkovem chceme tuto sérii ukončit a odrazit se k lepším výkonům.

„Do konce podzimu nás čekají ještě tři zápasy, na které se chceme co nejlépe připravit. Po Žižkovu nastoupíme ještě doma proti Hradci Králové, což jsou zápasy, do kterých nepůjdeme jako favorité. Musíme ze sebe shodit nervozitu a pokusit se výsledkově i herně zvednout,“ uvedl trenér Dukly Roman Skuhravý.

Po devíti odehraných zápasech nasbírala Dukla deset bodů a je v tabulce na devátém místě. Žižkov má bodů osmnáct a je druhý. Viktoria navíc, na rozdíl od Dukly, brala z posledních dvou zápasů maximální počet bodů za vítězství 3:1 doma proti Líšni a ve Varnsdorfu.

Na Proseku, kde Žižkov hraje své domácí zápasy kvůli rekonstrukci vlastního stadionu, odehrál letos náš sobotní soupeř čtyři zápasy s bilancí dvou výher a dvou porážek. Porazil Vyšehrad a Líšeň, prohrál s Třincem a Hradcem Králové.

Ve vzájemných zápasech v loňské sezoně platilo, že se z vítězství vždy radoval domácí tým. Nejprve jsme v srpnu na Julisce vyhráli 2:0, na Žižkově jsme pak v březnu v divokém úvodu brzy srovnali z 0:2 na 2:2, nakonec ale padli 2:5.

Vzájemné zápasy v loňské sezoně:

3. kolo, FK Dukla Praha – FK Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 21. González, 74. Tetour (pen.)

Sestava Dukly: Hruška – Chlumecký, Piroch, Souček – Douděra (62. Ayong), Doumbia, Tetour, Preisler – Holík, González (83. Krunert), Hadaščok (71. Kovaľ).

17. kolo, FK Viktoria Žižkov – FK Dukla Praha 5:2 (2:2)
Branky: 8. Nešický, 10. Souček (vlastní), 48. Súkenník, 69. a 85. Batioja – 14. Holík, 16. Fábry.

Sestava Dukly: Hruška – Dancák, Piroch, Chlumecký – Kozma, Tetour, Doumbia (81. Ullman), Souček (73. Ayong), Preisler – Holík, Fábry (63. Hašek).