clanek-1
  • WU9

  • 26.11.2020

WU9: Nouzový stav nás nezastaví!

Nejmladší děvčata se spolu poprvé setkala na letním soustředění v srpnu. Se začátkem školního roku se zapojila do tréninkového režimu tři tréninky týdně s utkáním o víkendu. Nejpočetnějším ročníkem jsou holky, které s fotbalem úplně začínají a doplnily tak starší děvčata. Během září a října holky stihly odehrát pět utkání proti klukům a dva turnaje dívčí ligy, kde se potkaly se Slavií a Spartou. Netrvalo dlouho a kvůli pandemii byla přerušena soutěžní utkání. Trénování jsme se ale vzdát nechtěli. Proto trenéři přípravek vytvořili tréninkové skupiny po pěti děvčatech. Na tréninku se vystřídaly postupně všechny. Někdy jsme se sešli ve třech, někdy v šesti, vždycky to ale byl náročný trénink, aby děvčata nepřišla o pohyb.

Takto nám to vydrželo až do vyhlášení nouzového stavu. S nemožností trénovat se trenéři nechtěli smířit, a proto se vymyslel plán individuálních tréninků mimo fotbalové hřiště. Tento systém umožňuje děvčatům zlepšovat své individuální dovednosti. Bohužel to ale nenahradí zápasové situace, které nejvíce rozvíjí jejich zkušenosti. Přicházíme tak o nejúčinnější a nejlepší formu učení.

 

Aby trenéři měli přehled o všech aktivitách, sportovních i nesportovních, vedou si všichni svůj deníček aktivit. Ten je každou neděli hodnocen trenéry.

  

Nyní už všichni netrpělivě vyhlížíme rozvolnění opatření a navrácení do společných tréninků a zápasů, kde budeme všichni pohromadě.