clanek-1
  • Klub

  • 18.11.2020

FK Dukla Praha podporuje iniciativu „Fotbalová evoluce“

Klub FK Dukla Praha maximálně podporuje kroky iniciativy Fotbalová evoluce a věří, že průběh nových voleb od okresů až po valnou hromadu narovná prostředí v českém fotbale.

Klub touto formou jasně stanovuje svoji pozici k aktuální situaci. Již 21. října, tedy pár dnů po policejním zásahu v sídle fotbalové asociace, zveřejnil své stanovisko předseda představenstva FK Dukla Praha Ing. Bohumil Paukner: „Dukla svým hlasováním na valné hromadě FAČR v Nymburce v prosinci 2017 jasně vyjádřila svůj názor na personální záležitosti ve vedení českého fotbalu: Proti volbě Romana Berbra do funkce místopředsedy veřejně hlasovali představitelé Slavie, Dukly a Teplic, 4 se zdrželi hlasování. Pokud jde o další působení současného vedení FAČR, jsme toho názoru, že by mělo dovést český fotbal k nejbližší valné hromadě, která by se měla konat jakmile to zdravotní podmínky dovolí. Valná hromada by měla být volební a každý člen vedení jednotlivě by si v tajné volbě měl říci delegátům o důvěru.“

K situaci se na svém Twitteru vyjádřil také výkonný ředitel David Šrámek. Jeho odpovědi zaslané Pražskému deníku najdete zde:

Na základě těchto výroků je jasné, že klub FK Dukla Praha vítá každou iniciativu směřující k zlepšení poměrů v českém fotbale, tedy i tuto. 

Postoj Dukly Praha k výše uvedené iniciativě nejlépe ilustrují slova koordinátora její mládeže a jednoho z iniciátorů výzvy Antonína Baráka, který řekl: „Myslím, že prostředí v českém fotbale není dlouhodobě zdravé, rozvojové a inspirující. Bohužel se do silných pozic dostali lidé, kteří fotbalu často nerozumí a dělají ho pouze ze zištných důvodů. Nastává doba, abychom udělali maximum pro výměnu těchto lidí těmi, kteří mají fotbal rádi, jsou charakterní a obětaví ve prospěch rozvoje tohoto sportu. Nesmíme si ale myslet, že změna přijde sama od sebe. Každý z nás má možnost se angažovat a dle svých možností a schopností pracovat na očistě fotbalového prostředí. Schopné a pracovité lidi určitě máme. Klíč by měl být v nadcházejících volbách. Především lidé na okresech, ale i v krajích by si měli vybrat své kandidáty podle toho, jaký mají morální kredit a milují fotbal. Nyní se již nemusí ničeho a nikoho bát. Co se týká vedoucích pozic na FAČR, tak si myslím, že by tito lidé měli maximálně dokončit své volební období a poté rezignovat na své funkce a nechat dělat fotbal lidi, kteří ho budou dělat srdcem.“ 

Celý rozhovor s Antonínem Barákem si můžete přečíst ZDE.