clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.10.2020

Na Líšeň! Duklu čeká třetí domácí zápas v sezoně

Jedna remíza a jedno vítězství. Takovou bilanci zatím mají fotbalisté Dukly v letošní sezoně na svém trávníku. Teď se v rámci 6. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže představí doma potřetí – na Julisku přijede SK Líšeň, klub sídlící v Brně. Úvodní výkop je naplánovaný na sobotních 16:00, přijďte Duklu podpořit!


Upozorňujeme fanoušky, že po areálu stadionu se mohou pohybovat jen s nasazenou rouškou. Bez roušky na ústech a nosu nebudete na stadion vpuštěni! Pro zápas nebude otevřený prostor VIP, majitelé VIP vstupenky mohou pro občerstvení a sledování utkání využít skyboxy číslo 1 a 2. Držitele těchto skyboxů zároveň prosíme, aby se přesunuli do skyboxů číslo 5 a 6. Děkujeme za pochopení.

Na trávníku nečeká naše fotbalisty snadný úkol, Líšeň totiž v probíhajícím ročníku ještě ani jednou neprohrála. Na svém kontě má po pěti zápasech 11 bodů za tři výhry a dvě remízy.

Půjde zároveň o souboj sousedů v tabulce, neboť Líšeň je třetí a Dukla s tříbodovou ztrátou čtvrtá (to se však může po páteční ligové předehrávce Jihlava – Prostějov změnit). „Potřebujeme soupeři ukázat, že my jsme pány na hřišti. Rád bych, abychom zápas měli pod kontrolou a nekupili zbytečné chyby,“ řekl Roman Skuhravý, trenér Dukly.

K dispozici už bude mít i novou akvizici, a sice nigerijského útočníka jménem Michael Ugwu, jenž přichází na hostování do konce podzimu z prvoligových Bohemians 1905. Jednadvacetiletý hráč by měl do našich útočných řad přinést více energie a agresivity. Více o jeho příchodu čtěte  ZDE

🤝 Na hostování do konce podzimu přichází z Bohemians Praha 1905 nigerijský útočník Michael Ugwu ✊ 📲 bit.ly/UgwuNaHostování

Posted by FK Dukla Praha on Thursday, October 1, 2020

Dukla má za sebou nešťastný duel ve Varnsdorfu z minulého týdne, kde v prvním poločase soupeře přehrávala a po brankách Róberta Kovaľa a Lukáše Buchvaldka z penalty vedla po prvním poločase 2:0.

Ve druhé půli však neproměnila spoustu šancí, nechala Varnsdorf dvacet minut před koncem snížit a v 83. minutě vyrovnat z penalty. Výsledek 2:2 byl pro nás zklamáním, ale věříme, že naskočíme zpět na vítěznou vlnu.

„Bohužel jsme měli strach vyhrát. A soupeř to potrestal,“ mrzelo Skuhravého. „Hráče budeme neustále podporovat, na videu si zanalyzujeme nedostatky a zkusíme je zapojit do tréninkového procesu. Musíme se naučit hrát pod tlakem, být sebevědomější.“

Proti Líšni nám hraje do karet vzájemná bilance – protivníka jsme totiž loni v obou vzájemných zápase porazili. A vždy po divoké přestřelce.

V listopadu jsme doma vedli 2:0 po poločase a nakonec si došli pro tři body po výsledku 4:2. V červencové odvetě na jihu Moravy jsme dvakrát prohrávali, ale zásluhou dvou branek v posledních dvaceti minutách skóre otočili a zvítězili 3:2.

Líšeň má v zádech domácí vítězství nad Vlašimí 1:0, o kterém rozhodla už v úvodu utkání. Na Julisce jsme ale silní a chceme to potvrdit i tentokrát. Dukla, do toho! 

Ještě nemáte vstupenku, kupte si ji snadno online  ZDE

Foto: Tomáš Secký

Vzájemné zápasy v loňské sezoně

14. kolo, FK Dukla Praha – SK Líšeň 4:2 (2:0)
Branky: 40. Krunert, 45. Piroch, 66. Preisler, 80. Hašek – 70. Ševčík, 90. M. Vintr

Sestava Dukly: Hruška – Souček, Piroch, Chlumecký – Koval‘ (88. Bezdička), Doumbia, Tetour, Krunert (69. Hadaščok), Preisler – Hašek (87. Ayong), Holík.

30. kolo, SK Líšeň – FK Dukla Praha 2:3 (2:1)
Branky: 21. Rolinek, 44. Kučera – 37. Doumbia, 71. Fábry, 82. Jakab.

Sestava Dukly: Rada – Dancák, Piroch (68. Fábry), Jakab – Kozma, Tetour, Doumbia, Souček (86. Koval‘), Preisler (86. Ullmann) – Holík (85. Fišl), Ayong (46. Hadaščok).