clanek-1
  • A-tým

  • 02.09.2020

Další pražský soupeř v poháru. Dukla ve druhém kole vyzve Aritmu

Fotbalisté Dukly Praha už znají soupeře pro 2. kolo MOL Cupu. Stala se jím pražská Aritma, která v dohrávaném 1. kole přetlačila Kosmonosy na jejich hřišti 2:1 po penaltách.

Dukla zápas s Aritmou sehraje ve středu 16. září od 16:00 na trávníku soupeře v Praze 6-Vokovicích.

Aritma je divizním týmem, loni v nedokončeném ročníku obsadila sedmé místo. Letos zatím z dvou odehraných ligových zápasů brala čtyři body, když prohrála v České Lípě na penalty a zvítězila doma nad Dobříší.

Duklu tedy čeká podobný soupeř jako v prvním pohárovém kole, kdy se postavila proti pražské Admiře (rovněž týmu z nižší soutěže) a vyhrála nakonec hladce 4:0. Více si můžete přečíst ZDE.

Trenér Roman Skuhravý dal v tomto zápase přednost hráčům, kteří v lize dosud nedostali tolik prostoru. V brance nastoupil při své pohárové premiéře také sedmnáctiletý brankářský talent Antonín Kinský.

„Máme vyrovnané mužstvo, takže v poháru rádi dáme příležitost i dalším hráčům,“ řekl Skuhravý před startem ročníku. „Pohár je pro nás každopádně lákavý a chceme v něm dojít co nejdál. Rádi bychom si v něm zahráli proti ligovému soupeři.“ 

Poslední zápasy obou týmů:

1. kolo MOL Cup 
SK Kosmonosy – SK Aritma Praha 1:2 (0:0) po penaltách 
Branky: 63. Horák – 78. Jančí, rozhodující penalta Rybka.
Sestava Aritmy Praha: Roub – Horáček, Maršál, Rybka (C), Glasnovič, Bican, Mládek, Krupička, Beneš, Cseh, Turák.

2. kolo FNL
FK Dukla Praha – 1. SK Prostějov 0:0
Sestava Dukly Praha: Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Souček (75. Ullman), Doumbia, Kozma (C), Krunert (59. Hadaščok), Buchvaldek (59. Kovaľ), Preisler (75. Jakab) – Fábry (64. Ayong).