clanek-1
  • Ohlasy po zápase

  • 30.08.2020

Bod je málo, mrzí Součka. Skuhravému chyběla ve hře trpělivost

Spoustu šancí, hlavně tedy v prvním poločase. Ale ani jeden vstřelený gól. I proto remizovala Dukla ve svém prvním domácím vystoupení v této sezoně s Prostějovem 0:0. Rozhodně však chtěla víc.

„Zápas se mi nehodnotí dobře. V první půli jsme měli deset střel a nic z toho… Ve druhém poločase už jsme se ani tolik do šancí nedostávali. Bod je pro nás málo,“ povídal pár minut po utkání v útrobách Julisky záložník Daniel Souček.

„O přestávce jsme říkali, že se musíme hlavně zklidnit a využívat principy naší hry, které nám fungují – tedy rozběhy nebo náběhy za obranu. Bohužel, nic z toho nevyšlo,“ krčil rameny.

Jediným pozitivem snad může být jen čisté konto. Dukla letos ještě neinkasovala jediný gól! Vyšehrad porazila 3:0, v poháru Admiru 4:0 a teď hrála bez branek s Prostějovem.

„Oproti minulému roku, kdy jsme dostávali celkem hodně gólů, je to určitě zlepšení. Ale musíme taky nějaké góly vstřelit, bez nich to nejde.“

Trenér Roman Skuhravý hledal hlavní příčiny neúspěchu v netrpělivosti. Připomněl, že mu na hřišti chyběl lídr typu Daniela Tetoura, který by mužstvo uklidnil.

Na druhou stranu říkal: „Máme mladý tým, ale na to to nechci svádět. Chci, aby se kluci učili. Zápas jsme nezvládli výsledkově, protože jsme nehráli dobře celých devadesát minut.“