clanek-1
  • B-tým

  • 29.08.2020

Trenér B-mužstva Majer: Chceme dostat co nejvíce hráčů do áčka

Má za sebou turbulentní týden. Aleš Majer se během něj posunul z role trenéra týmu do 19 let k našemu „béčku“. A hned v neděli ho čeká první domácí zápas proti Pardubicím B. Přečtěte si, s jakými vizemi a cíli k mužstvu přichází.

Aleši, s jakými ambicemi naše béčko přebíráš?
S ambicemi posunout dlouhodobou vynikající práci mládežnických trenérů a dopojit hráče do A-mužstva, kde kluci také pracují výborně. Chceme tam dostat co nejvíce hráčů. Považuji to za dopřipravení hráčů, protože kluci v mládeži odvádějí skvělou práci.

Naposledy jsi působil u U19 a U18, dá se tedy říct, že naši mládež dobře znáš?
Myslím že jo, přestože jsem tady teprve rok. Kluky znám dobře minimálně po U16. Na tu práci se moc těším, protože jsem si kluky oblíbil, co jsem tady.

Co si slibuješ od spolupráce s Romanem Skuhravým?
Obohacení. Doufám, že i já ho můžu něčím obohatit! Znovu co jsem říkal v první odpovědi, tj. co nejvíce mladých kluků dostat až na vrchol, tzn. do A-mužstva.

Jak máte vůbec nastavenou spolupráci jak směrem k U19, tak A-týmu?
Je to hodně provázané. Někteří hráči trénují větší část týdne s áčkem a pak dotrénovávají 1-2 tréninkové jednotky s béčkem. Naopak někteří hráči z dorostu chodí 2-3x týdně trénovat s B-mužstvem, takže je to hodně provázané a je to vše o komunikaci hlavně s trenéry A-mužstva, kteří mají svoje potřeby směrem k týmu. Takhle je to nastavené a věřím, že to bude fungovat velmi dobře.

Dukláci, do toho! Přijďte fandit našim týmům! 👍

Posted by FK Dukla Praha on Friday, August 28, 2020

Dříve jsi působil u FAČR jako lektor trenérů, koho všechno jsi školil?
Měl jsem na starosti nižsí licence, tj. C a B, (částečně se na tom pořád podílím v rámci Pražského fotbalového svazu), tzn. jsou to začínající trenéři. U FAČRu jsem byl rok a půl a spíš vím ty čísla, než koho jsem školil, ale třeba přes 2000 trenérů mi prošlo pod rukami za tu dobu.

Ale táhlo tě to zpátky na hřiště?
Určitě. Lektorování mě baví, ale nejlépe se cítím jako trenér.

Jaký fotbal chceš s klukama hrát?
Myslím, že v Dukle je dlouhodobě jasná filozofie, jaký fotbal se hraje, tzn. aktivní, konstruktivní, dostatečně agresivní a zase to musí být provázané s A-mužstvem a dorosteneckými kategoriemi.

Vidíš v B-mužstvu aktuálně nějaký velký talent? Hodně se mluví např. o Tondovi Kinském…
Určitě. Nejen Tonda, ale myslím, že všichni kluci, kteří se v Dukle dostanou do béčka, tak tam jsou proto, že mají potenciál hrát profesionální fotbal. Hodně se to láme ve věku 18-20 let, kdo kam to dotáhne a jsem přesvědčený, že těch kluků v Dukle bude čím dál tím více, kteří ten předpoklad hrát profesionální fotbal mají.