clanek-1
  • Ohlasy po zápase

  • 27.08.2020

První start v poháru a hned vychytaná nula. Vážím si toho, povídal Kinský

Ligovou premiéru už má za sebou, ve středu na hřišti Admiry Praha zapsal brankář Antonín Kinský také první start v poháru. V sedmnácti letech. A hned vychytanou nulou pomohl Dukle k triumfu 4:0 a postupu do druhého kola.

„I když jsme dali čtyři góly, tak to byl těžký zápas, nic snadného,“ líčil pár minut po utkání před šatnou, stále ještě oblečený v brankářském. „Soupeř byl nepříjemný, měl šance a museli jsme být na pozoru. Naštěstí to dopadlo dobře.“

Kinský měl v bráně hodně práce, hlavně v prvním poločase, kdy si Admira vytvořila pár příležitostí. V té největší pomohla mladému gólmanovi tyčka.

„Na začátku jsme měli problémy v mezihře. Rozehrávka ještě šla, oni nás netlačili. Ale jakmile jsme šli nahoru, tak nás Admira zavřela a těžce jsme se tam prosazovali. Jsem rád, že kluci ještě před koncem poločasu dali dva góly a ve druhé půli už jsme si to pohlídali,“ dodal.

A vychytaná nula? „Jo, toho si vážím,“ smál se. „Hlavně po tom průběhu.“

V dospělém fotbale se Kinský teprve rozkoukává, právem ale dokazuje, že je velkým brankářským talentem. „Je to něco jiného než fotbal v mladších kategoriích. Je v něm víc emocí, všechno je náročnější a diváci tomu dodají super atmosféru. Jsem hlavně rád, že mi trenér dává šanci a že můžu chytat!“