clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.07.2020

Za dalšími body do štatlu na hřiště Líšně

Hráče Dukly po sedmidenní pauze čeká zápas 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ ligy na půdě brněnského SK Líšeň. V posledním vzájemném střetnutí zvítězila Dukla na Julisce vysoko 4:2, teď se ovšem karta obrátí a žlutý balet čeká nelehké utkání před bouřlivým líšeňským kotlem.

V nejisté době způsobené potvrzenými koronavirovými případy v prvoligové Karviné pokračuje FORTUNA:NÁRODNÍ liga osmadvacátým kolem. Duklu v něm čeká výjezd do Brna, kde se utká s SK Líšeň. Ta v zimní pauze zažila zemětřesení v kabině, když tým opustila řada hráčů včetně trenéra Miloslava Machálka. I pod vedení Milana Valachoviče ale hraje atraktivní fotbal.

Stadion v Líšni uvidí souboj třetího týmu s desátým. Zatímco Dukla ztrácí na druhou Zbrojovku deset bodů, líšeňští by při zisku tří bodů mohli přeskočit svého nejbližšího souseda v tabulce, kterou je MFK Chrudim. Dukla je rozjetá, za tři body bodovala už čtyřikrát v řadě. Na hřišti Líšně by chtěla přidat další vítězství, musí však mít na paměti, že v Brně letos ztratily body i stále vedoucí Pardubice (1:1). 

Poslední vzájemné střetnutí se odehrálo v listopadu, kdy Dukla doma zvítězila 4:2. Po jedné brance tehdy slavili Krunert, Piroch, Preisler a Hašek. Jednoznačný zápas v závěru sice korigovala Líšeň dvěma brankami z kopačky Ševčíka a Vintra. Paradoxně jsou to doposud jediné trefy, které oba v letošní sezoně v FN lize zaznamenali.

Obrana Dukly si musí dávat pozor na většího střelce - nejlépe skorujícím hráčem domácího celku je s šesti brankami jednadvacetiletý Martin Zikl. Ten se trefil i v posledním zápase Líšně, která minulou neděli remizovala v Ostravě 2:2.

Dukla se v zápase bude muset znovu obejít bez obránce Martina Chlumeckého, který si ještě stále odpykává trest za osm žlutých karet. Soupeři pak bude chybět útočník Jan Silný. Zápas začíná v sobotu v 17 hodin a sledovat jej bude možné v přímém přenosu sázkové kanceláře Fortuna.